Sky Radio Group start radiocommunity

De Sky Radio Group heeft een partnership gesloten met Netlog voor de lancering van een interactieve online radiocommunity. De community is ontwikkeld rondom het radio-station Radio Veronica. Het startsignaal voor de Radio Veronica-community werd gegeven bij de start voor de verkiezing van 'Veronica's Top 1000 Allertijden'. 

Radio Veronica, onderdeel van de Sky Radio Group, wil met de introductie van haar nieuwe community luisteraars actiever betrekken bij het station. Sinds dinsdag 4 november kan er gestemd worden voor de 'Veronica¬ís Top 1000 Allertijden' (editie 2008). Luisteraars kunnen hun eigen favoriete top 10 samenstellen en inzenden. In december zal de Top 1000 worden uitgezonden.

Met de komst van de 'Vrienden van Radio Veronica'-community kunnen luisteraars zich aanmelden als lid en volgen wat andere leden hebben gestemd voor dé lijst met de beste duizend platen ooit gemaakt. Ook kunnen community-leden 'vriend' worden van de dj's van Radio Veronica en interactief met het radiostation communiceren. Het aanmelden voor de Vrienden van Radio Veronica-community vindt plaats via de site van Veronica.

Interactie

Johan Looijenga, Digital Director van de Sky Radio Group: "We willen onze luisteraars de mogelijkheid bieden om op een interactieve manier met Radio Veronica in contact te komen. Door de introductie van de Radio Veronica-community kunnen luisteraars om te beginnen hun stem uitbrengen voor 'Veronica's Top 1000 Allertijden' en die ook vergelijken met inzendingen van andere leden. Het partnership met Netlog stelt ons in staat om van de vele interactieve mogelijkheden die het Netlog-platform biedt gebruik te maken.

Bovendien zijn met de ontwikkeling van gadgets, gebaseerd op Google's OpenSocial-standaard, in samenwerking met Netlog, unieke mogelijkheden gecreëerd voor onze Radio Veronica-communityleden. Zo kunnen leden nieuwe ontwikkelingen en acties volgen rondom het radiostation en zich als vriend aansluiten bij onze dj's die een eigen omgeving binnen de community hebben."

Netlog

Netlog is een online platform waar iedereen zijn sociale netwerk kan onderhouden of uitbreiden. Een online sociaal portaal dus, gericht op Europese jongeren. Meer dan 35 miljoen leden verspreid over 20 landen surfen regelmatig op Netlog en het aantal communityleden neemt dagelijks toe. Per maand komen meer dan 300 miljoen bezoekers langs, goed voor meer dan vier miljard bekeken pagina's.

Communities rondom gedeelde interesses kunnen zeer succesvol zijn, zoals gezamenlijke voorliefde voor bepaalde muziek bij Last.fm. Ik heb naast mijn Hyves-profiel onlangs ook een Netlog-account aangemaakt. Eens kijken wat de radiocommunity van Veronica zal brengen!

Zie ook:
- Stemmen voor de Top 1000 Allertijden is begonnen

Lees ook:Commercial voor Veronica’s Top 1000 Allertijden
Lees ook:Sky Radio Group maakt commercials interactief
Lees ook:Radio Veronica start nieuw online radiostation
Lees ook:Top 1000 allertijden van start op Radio Veronica
Lees ook:Bart van Hal terug als Marketing Director bij Sky Radio Group

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>