Giel Beelen: ‘Ik ben gewoon het mannetje van de radio’

Giel Beelen wist als 18-jarige jongen al dat hij later een ochtendprogramma op 3FM wilde presenteren. Dat is hem gelukt, want vijf jaar geleden kreeg hij die gewilde plek in de morgen toen Rob Stenders naar Yorin FM vertrok. Maar Giel Beelen heeft het niet bij radio alleen gelaten, hij verscheen in tv-programma’s als ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Top Of Flop’ en is momenteel een week lang te zien in ‘Blikvoer’. Toch ligt zijn hart bij de radio en zal Beelen nooit ‘het mannetje van de televisie’ worden.

Giel Beelen is ‘het mannetje van de radio dat toevallig op tv is’. Dat zegt de 3FM-dj in een uitgebreid interview met de Volkskrant. De radiomaker bekent ook dat hij in de begindagen van zijn ochtendshow alleen in televisieprogramma’s langskwam als dat wat opleverde voor zijn eigen programma: “Als ik in de een of andere familiequiz van Linda de Mol zat, sprak ik van tevoren wel af dat zij de volgende ochtend bij mij langs zou komen. Alles voor het radioprogramma.

Op het moment dat mensen zijn ochtendshow wel wisten te vinden, is Giel Beelen televisiedingen gaan doen die in het verlengde van zijn radiowerk liggen, zoals iedere week de nieuwste muziek presenteren in ‘De Wereld Draait Door’ en Paul de Leeuw bijstaan in het muziekprogramma ‘Top Of Flop’.

Champagne

Met ingang van 5 september 2009 is Giel Beelen elke zaterdagavond ook op Radio 6 te horen. De dj gaat bij die zender een jazzprogramma presenteren. In het interview met de Volkskrant zegt Beelen wel wat met jazz te hebben en hij beschouwt het uurtje extra radio ‘helemaal niet als werk’. Over de inhoud van het nieuwe programma zegt Giel: “Ik ga er een sferisch programma van maken. Het enige dat de lusteraars zelf moeten doen, is de champagne open maken. Ik weet niet of het gaat werken, maar ik word er nu al heel gelukkig van.

Radiolandschap

Gevraagd naar zijn mening over hoe het er met de Nederlandse radio voor staat, zegt Giel Beelen dat de commerciële stations tot vervlakking hebben geleid: “Een paar commerciële stations hebben allemaal een stukje van dezelfde grote taart gepakt. Een klein stukje van de grote taart is namelijk nog altijd meer dan een gewoon klein stukje. Het heeft tot vervlakking geleid. (…) Het is nu niet allemaal slecht hoor, ik wil er niet zuur over doen. Het is gewoon jammer dat heel veel stations allemaal maar geld willen verdienen. Op 3FM durven we dingen te doen en platen te draaien waarvan we weten dat de mensen er niet op zitten te wachten, in eerste instantie.”

Voor het hele interview, zie ook de website van de Volkskrant.

Zie ook:
- Giel Beelen naar Radio 6
- ‘Blikvoer’ op televisie met Giel Beelen

Lees ook:Giel Beelen: “Ik zou het ook voor niets doen”
Lees ook:Giel Beelen knuffelt 10.000 euro bij elkaar
Lees ook:Beelen stopt met Balkenende-quotes na RVD-dreiging
Lees ook:Giel Beelen wil “gewoon de stoere motherfucker zijn”
Lees ook:Giel Beelen is geen act

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Giel Beelen: ‘Ik ben gewoon het mannetje van de radio’

 1. Steurtje

  Heeft hij dit echt gezegd?

  “Het is gewoon jammer dat heel veel stations allemaal maar geld willen verdienen. Op 3FM durven we dingen te doen en platen te draaien waarvan we weten dat de mensen er niet op zitten te wachten, in eerste instantie.”

  Snapt Giel er dan daadwerkelijk helemaal geen reet van?

    /   Reply  / 
  1. Pieter

   Als je 3fm vergelijkt met andere grote stations heeft Giel helemaal gelijk!
   Als je het vergelijkt met kleine stations, die alleen alternatief zijn dan niet natuurlijk.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>