Giel Beelen knuffelt 10.000 euro bij elkaar

De eerste dag van de week wordt door radio-dj Giel Beelen steevast ‘dramaandag’ genoemd, maar vandaag was helemaal niet zo’n slechte dag. Maandagochtend kon de 3FM-dj een cheque ter waarde van €10.000,- overhandigen aan Dorien Striekwold van Knuffelactie.nl. Giel Beelen verkocht de afgelopen weken namelijk symbolische knuffels om geld in te zamelen voor het vervoer van een grote lading knuffeldieren naar aidsbaby’s in Zuid-Afrika. Luisteraars van Giel steunden met het kopen van een klein biggetje de knuffelactie van Dorien Striekwold.


De actie leverde 9.000 euro op, maar programmadirecteur Frans Klein van de Vara kocht vanochtend live in de uitzending ‘Giel‘ het laatste knuffelvarkentje voor 1.000 euro. Daarmee kwam de totale opbrengst van de actie op 10.000 euro.

Aidsbaby’s

Een aantal weken geleden belde Giel in de uitzending met Dorien. Zij verzamelt knuffeldieren voor aidsbaby’s in Zuid-Afrika. Ze zag een documentaire over honderdduizenden weeskinderen die ontzettend veel baat hebben bij knuffels in hun wiegjes. Ze vertelde er zo mooi over, dat Giel haar wilde helpen. Via de radio en zijn site riep Beelen op om knuffels te versturen. De knuffeldieren stroomden binnen bij Dorien, maar omdat de aantallen zo groot waren, werd het vervoer een probleem. Giel kwam toen met zijn ‘knuffelactie’.

Big knuffel van Giel

Giel liet zogenaamde ‘Giel-knuffeltjes’ maken. Luisteraars die Dorien wilden steunen, konden dit symbolische diertje aanschaffen voor tien euro, en de opbrengst van de verkoop ging naar Dorien. In totaal wist Giel Beelen 1.500 biggetjes te verkopen waardoor hij maandag de cheque van 10.000 euro kon overhandigen.

In een reactie op het resultaat van de actie zegt Giel Beelen: “Ik ben vooral trots op onze luisteraars, die massaal in de buidel tastten om een klein varkentje te kopen. Ik zou ze allemaal wel een knuffel willen geven. Oh wacht, dat heb ik ook gedaan.” De ‘Giel-knuffel’ is een roze biggetje, met daaraan een labeltje met ‘Big knuffel van Giel’ (leuke woordspeling!).


Heb jij al gestemd? Radioactive.blog.nl is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09! Stem hier op Jorn en daarmee op dit radioblog!

En oja, je doet het niet voor niets, want iedere 100ste stemmer wint ook prijzen!


Lees ook:Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro
Lees ook:Giel Beelen op de fiets naar zijn werk [foto]
Lees ook:Dit jaar is je euro het dubbele waard
Lees ook:Giel Beelen gaat voor nog geen miljoen
Lees ook:Truttige tegeltjes opgeleukt met spreuken Opa Beelen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Giel Beelen knuffelt 10.000 euro bij elkaar

 1. Kiki Denders

  Vers uit de wandelgangen.. Slam FM staat ook op omvallen!

  Het is nog maar een kwestie van tijd, maar binnen 5 weken gaat ook de stekker bij Slam FM er uit. Schulden lopen op en het zal elk moment over zijn met de zender van Lex Harding.

  Kreeg ik net te horen van een heeeele betrouwbare bron. Wacht maar af..

    /   Reply  / 
 2. Frederik

  Heftig! (@Kiki)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>