Giel Beelen: “Ik zou het ook voor niets doen”

De discussies rondom de hoogte van salarissen van Publieke Omroep-corryfeeën lijken ingedamd te zijn door de nieuwe regels die minister Plasterk doorgevoerd heeft. Vanaf 1 september 2009 mogen maximaal vijf tv-sterren en drie radio-dj’s meer dan de Balkenendenorm verdienen. Hoort Giel Beelen bij één van de drie deejays die meer dan 181.000 euro per jaar mogen verdienen? Of moet de 3FM’er er bij een eventuele contractverlenging flink inleveren op zijn salaris? Eerlijk gezegd kan het Beelen helemaal niets schelen: “ik zou het ook voor niets doen”.


Giel Beelen was afgelopen vrijdag te gast in ‘De Zwoele Zomer’, een gezamenlijk televisieprogramma van zenders AT5 en Het Gesprek. Aan het einde van het interview, waar ook cabaretier Youp van ‘t Hek te gast was, kwam de Balkenendenorm ter sprake.

Op de vraag of Giel bij een nieuw contract heel veel geld moet inleveren, antwoordde de dj dat hij ‘geen idee’ heeft, ‘daar gaan mijn bazen over’. “Ik zou het ook voor niks doen. Wat ik nu dagelijks doe, doe ik echt voor niks (…) Het is de liefde van mijn leven, ik mag plaatjes draaien, bandjes uitnodigen”, reageerde Beelen.

Als Giel een normaal salaris van dertig à veertigduizend euro per jaar zou krijgen, had hij dezelfde baan ook gedaan: “Al had ik niks gekregen”. Ik geloof wel dat Beelen oprecht is en radio maakt uit passie en niet uitsluitend voor het geld. Twee jaar geleden had de dj de mogelijkheid om over te stappen naar Radio 538, waar hij ongetwijfeld flink meer had kunnen gaan verdienen. Giel koos ervoor trouw te blijven aan 3FM en gaf aan ‘voor nog geen miljoen’ weg te gaan bij het publieke station.

Het interview met Giel Beelen is hier te bekijken. Het stukje over zijn salaris begint bij 37 minuten en 45 seconden.

Lees ook:Maximaal drie radio-dj’s boven Balkenendenorm
Lees ook:Moven publieke radiosterren nu naar commerciëlen?
Lees ook:BBC snijdt flink in salarissen radio-dj’s
Lees ook:Edwin Evers is ruim negen miljoen euro waard
Lees ook:Dit jaar is je euro het dubbele waard

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Giel Beelen: “Ik zou het ook voor niets doen”

 1. Pingback: Maximaal drie radio-dj’s boven Balkenendenorm | Radioactive

 2. Jasper

  Jaja. Dat zou ik ook zeggen. Is makkelijk praten. De VARA gaat hem toch geen verlaging geven.

    /   Reply  / 
  1. Jorn Agterberg Auteur

   En anders kan hij een productiebedrijf opzetten, net zoals veel andere PO’ers dat doen. Dat doet Edwin Evers trouwens ook bij Radio 538.

     /   Reply  / 
   1. Jasper

    Nee Jorn, dat kan Giel niet. Giel werkt exclusief voor de VARA, en de belastingdienst accepteert dat soort constructies dan niet. Daar in het verleden zijn heel wat ‘exclusieve’ RTL sterren achter gekomen. Zo’n bedrijfje werkt alleen als je een echte free-alncer bent, en echte verschillende opdrachtgevers hebt.

    Luister, Giel is een prima DJ die een paar nieuwe regels in het boekje van de Nederlandse radiogeschiedenis geschreven heeft.

    Maar Giel is ook heel slim met het werken aan zijn imago. Hij *zegt* dat hij over alles in zijn privéleven praat, maar als hij in een scheiding ligt, een nieuwe vriendin heeft of een werkstraf krijgt wegens wegmisbruik, dan hoor je daar niks over. En als je naar zijn salaris kijkt, dan zie je gewoon dat hij een echt VARA-man is: Links lullen, recht zakken vullen. Net als Marcel van Damn, Felix Meurders, Paul Witteman, Vera Keur, en de rest van de kliek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>