Hotel California van The Eagles op nummer 1 in de Top 2000

Gisteren was de laatste stemdag van de Top 2000 en vandaag werd bekendgemaakt dat de lijst een nieuwe nummer 1 heeft: ‘Hotel California’ van The Eagles. En daarmee is ‘Bohemian Rapsody’ van Queen voor de tweede keer van de troon gestoten sinds de start van de Top 2000 in 1999. Het moet dit jaar genoegen nemen met een tweede plaats in de lijst. Boudewijn de Groot staat met zijn ‘Avond’ op de derde plek en dit was de song die Queen voor het eerst versloeg en nummer één werd in de Top 2000 in 2005.

Tijdens de Top 2000 Stemweek zijn bijna 2 miljoen stemmen uitgebracht en bijna de helft van het aantal stemmen kwam gisteren binnen tijdens de Stemfinaledag. Dat laatste zorgde voor een overbelasting van de site waardoor het stemmen wel even wat lastiger werd. Op 20 december wordt in een speciale uitzending van het Radio 2-programma Tijd voor Twee van Frits Spits de complete Top 2000 lijst bekendgemaakt.

De Top 2000 wordt uitgezonden van 25 december 12.00 uur tot en met 31 december 24.00 uur op Radio 2. De presentatie is in handen van Hans Schiffers, Jan-Willem Roodbeen, Bert Haandrikman, Bert Kranenbarg, Sander de Heer, Stefan Stasse, Marc Adriani en Alfred van de Wege.

Lees ook:Radio 2 maakt Top 2000 morgen bekend
Lees ook:‘Home’ van Dotan hoogste nieuwe binnenkomer Top 2000
Lees ook:Bohemian Rhapsody opnieuw op nummer 1 in de Top 4000
Lees ook:Eagles met Hotel California op nummer 1 in Top 2000
Lees ook:Tijd voor nieuwe nummer 1 in de Top 2000?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hotel California van The Eagles op nummer 1 in de Top 2000

  1. ludger

    Het hotel stond in 1977 op 3 normaal op 2

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>