Eagles met Hotel California op nummer 1 in Top 2000

Het is zover, de Top 2000 van NPO Radio 2 heeft weer eens een nieuwe nummer 1. Voor de tweede keer in de historie van de lijst staat Hotel California van de Eagles bovenaan. De plaat heeft Queen van de nummer 1 positie verstoten in de Top 2000. Queen staat nu op de tweede plaats. Op de derde plaats staat Stairway To Heaven van Led Zeppelin. Dit jaar zijn er 3,8 miljoen stemmen geteld, dit is 15 procent meer dan vorig jaar.

Naast het recordaantal stemmen hebben ook een recordaantal jongeren tussen de 15 – 25 jaar op hun favoriete tracks gestemd. Nog een opvallend gegeven is dat dit jaar een derde van de stemmers aangaven dat ze voor de eerste keer hun stem hebben uitgebracht op de Top 2000. Dit blijkt uit de enquête die online is ingevuld door stemmers. Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2: “We hebben deze week gemerkt dat stemmen voor de Top 2000 enorm leeft. Mensen in het land deelden op social media volop hun lijstjes met favoriete platen. Vorige week concludeerden wetenschappers nog dat Queen voorlopig op nummer 1 zou blijven, maar het publiek besloot anders en dat is het leuke van de Top 2000: het publiek is de baas en koos toch voor Hotel California.”

Hotel California stond ook in 2010 op nummer één in de Top 2000.

Lees ook:Waar staan mijn favoriete nummers in de Top 2000?
Lees ook:Tijd voor nieuwe nummer 1 in de Top 2000?
Lees ook:Hotel California van The Eagles op nummer 1 in de Top 2000
Lees ook:Radio 2 Album Top 100: Eagles op nummer 1
Lees ook:Bohemian Rhapsody opnieuw op nummer 1 in de Top 4000

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>