Twitter Radio

Voor de die hard fans van Twitter komt er eindelijk een stukje erkenning: zaterdag is het programma Twitter Radio te horen. Op Radio 1! Dat is opmerkelijk aangezien veel journalisten nog huiverig zijn over de nieuwe hype Twitter en het wellicht als bedreiging zien van hun journalistieke werk. Twitteraars signaleren namelijk steeds vaker als eerste belangrijk nieuws (denk aan vliegtuigongeluk op Schiphol). Toch wordt het nieuwe medium omarmd in Twitter Radio, al is het maar een half uurtje. Twitter Radio is het eerste programma uit de koker van het RadioLab. 


Nieuws- en sportzender Radio 1 biedt vanaf komend weekend elf zaterdagen tussen 19:00 en 20:00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma’s. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

Vanuit het RadioLab van Radio 1 komen zaterdag 2 mei 2009 twee verrassende programma’s: De Tros start om 19:00 uur met Twitter Radio, daarna duikt de KRO het RadioLab in voor een programma over ‘Koppen in het Nieuws’.

Twitter Radio

Twitter Radio is een radioprogramma dat door gebruikers van Twitter wordt bedacht en gemaakt. Het twitterende publiek is de redactie en geeft aan wat nu het nieuws is. Twitter Radio gaat op zoek naar de bijzondere verhalen van onbekende Twitteraars. Het programma is te horen op 2 mei van 19:00 tot 19:30 uur. De presentatie is in handen van Marie-Claire van den Berg en Jaap Stronks.

Koppen in het Nieuws

Het tweede programma in RadioLab is een interview-estafette met de ‘Koppen in het Nieuws’ als leidraad. Centraal staat een persoon die de afgelopen week prominent in het nieuws was. Luisteraars komen meer over hem of haar te weten door gesprekken met familie, vrienden, collega’s en bekenden. Presentator Carl-Johan Zwart werkt samen met drie studenten journalistiek, die moeten zorgen voor interessante, opmerkelijke radio, die de oren doet spitsen. De beste interviewer wint. ‘Koppen in het Nieuws’ is 2 mei van 19:30 tot 20:00 uur te horen op Radio 1.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:RadioLab zaterdag van start
Lees ook:Wegens succes verlengd: Twitter Radio
Lees ook:Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio
Lees ook:Nieuw in het RadioLab: Universistrijd!
Lees ook:Op de Sofa in het RadioLab

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>