RadioLab zaterdag van start

De publieke nieuws- en sportzender Radio 1 biedt vanaf 2 mei elke zaterdagavond tussen zeven en acht uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma’s. Dat doet de zender met RadioLab. In dat uurtje op de zaterdagavond wil men radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen. Vanavond zijn de eerste programma’s uit het RadioLab te horen: ‘Twitter Radio’ en ‘Koppen In Het Nieuws’.

Vanuit het RadioLab van Radio 1 komen zaterdag 2 mei 2009 twee verrassende programma’s. De Tros start om 19:00 uur met Twitter Radio. Daarna duikt de KRO het RadioLab in voor een programma over ‘Koppen in het Nieuws’.

Twitter Radio

Twitter Radio is een radioprogramma waar je niet alleen naar luistert, maar waar je ook tegen praat. Het wordt door gebruikers van Twitter wordt bedacht en gemaakt. Het twitterende publiek denkt en praat live mee over de onderwerpen in de uitzending. Drie actieve Twitteraars zijn te gast: Anna-Maria Mantel (Twitter @puur), de directrice van Greenpeace, Liesbeth van Tongeren en Rolf Kleef van de website www.nabuur.com. Verder is Twitter Radio op zoek naar de bijzondere verhalen van onbekende Twitteraars. Twitter Radio is te horen op 2 mei van 19:00 tot 19:30 uur. De presentatie is in handen van Marie-Claire van den Berg en Jaap Stronks.

Koppen in het Nieuws

Een interview estafette met de ‘Koppen in het Nieuws’ als leidraad. Centraal staat een persoon die de afgelopen week prominent in het nieuws was. We komen meer over hem of haar te weten door gesprekken met familie, vrienden, collega’s en bekenden. Presentator Carl-Johan Zwart werkt samen met drie studenten journalistiek, die moeten zorgen voor interessante, opmerkelijke radio, die de oren doet spitsen. De beste interviewer wint. Koppen in het Nieuws is er 2 mei van 19:30 tot 20:00 uur.

Lees ook:Twitter Radio
Lees ook:Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio
Lees ook:Op de Sofa in het RadioLab
Lees ook:Wegens succes verlengd: Twitter Radio
Lees ook:Nieuw seizoen RadioLab van start

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “RadioLab zaterdag van start

  1. Pingback: Wegens succes verlengd: Twitter Radio | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>