Wegens succes verlengd: Twitter Radio

Op Twitter kun je in maximaal 140 tekens aan anderen laten weten wat je op dat moment aan het doen bent of wat je bezighoudt. De verhalen die achter de ‘tweets’ zitten kunnen echter veel langer zijn. Dat hebben de makers van Twitter Radio ook gemerkt. Vorige week was op Radio 1 in het innovatieve programma ‘RadioLab’ een half uur Twitter Radio te horen. De eerste uitzending van 2 mei was een succes maar volgens de makers ‘veel te kort’. En dus krijgt het vernieuwde radioconcept zaterdag nog wat zendtijd. Naast Twitter Radio brengt BNN de ‘Interview Estafette’.


Het RadioLab van Radio 1 is biedt elke zaterdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma’s. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

Vorige week ging de Tros van start met Twitter Radio en zaterdag 9 mei 2009 zendt de omroep voor de tweede maal een uitzending van dat programma uit. De eerste editie van Twitter Radio was een groot succes: vanaf het begin van de uitzending waren door luisteraars zeshonderd berichten met de tag ‘#twitterradio’ geplaatst. De reacties waren volgens het radiostation ‘overweldigend’. Een nieuwe Twitter Radio is er op 9 mei om 19:00 uur.

Na Twitter Radio is het RadioLab voor BNN. Zij starten om 19:30 uur met een ‘Interview Estafette’. Daarin krijgen drie studenten journalistiek de kans om een verfrissend interview te doen met een prominente gast die al heel vaak is geïnterviewd. Zaterdag is Boris van der Ham de RadioLab-gast. Voor de hand liggende vragen of saaie thema’s kunnen meteen worden afgekapt door de politicus. De interviewer moet direct plaats maken voor zijn opvolger. Alles draait om tijd; de student die de meeste minuten boeit met interessante, relevante, doortastende, zinnige en verrassende vragen wint de race. Interview Estafette is 9 mei te horen van 19:30 tot 20:00 uur.

De RadioLab-serie bestaat uit elf afleveringen en duurt nog tot en met 18 juli 2009.

Lees ook:Twitter Radio
Lees ook:RadioLab zaterdag van start
Lees ook:Op de Sofa in het RadioLab
Lees ook:Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio
Lees ook:De passie voor lezen zaterdagavond in ‘De Leesclub Ontmoet…’

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wegens succes verlengd: Twitter Radio

  1. Pingback: Op de Sofa in het RadioLab | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>