Op de Sofa in het RadioLab

In films en tv-series zie je vaak dat karakters bij een psycholoog terechtkomen en op zo’n gave sofa mogen plaatsnemen. Dat wil ik ook! Niet om met een psycholoog over mijn problemen te praten, maar om er eens lekker op te liggen. In de studio van Radio 1 staat zaterdagavond ook zo’n bank in het nieuwe programma ‘Op de Sofa’. Daarop zal oorlogsverslaggever Arnold Karkens plaatsnemen en hij wordt doorgrond door de bekende psycholoog René Diekstra. De één uur durende sessie met de journalist is zaterdag 16 mei te horen vanuit het testcentrum van Radio 1.


De publieke nieuwszender biedt sinds kort elke zaterdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma’s. Het ‘RadioLab’ wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is zogezegd een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

Vanuit het RadioLab waren eerder al programma’s te horen als Twitter Radio en Interview Estafette. Vanavond komt het lab van Radio 1 het nieuwe programma ‘Op de Sofa’. Hierin wordt een kijkje gegeven achter de schermen van de psychologie. Op de bank in de studio ligt oorlogsverslaggever Arnold Karskens. De bekende psycholoog, René Diekstra praat met en analyseert Karskens. Op die manier geeft hij inzicht in zijn werkmethodes. Methodes die ook voor luisteraar direct van nut kunnen zijn.

Op de Sofa is zaterdag 16 mei 2009 te horen tussen 19:00 en 20:00 uur op Radio 1. De presentatie is in handen van Marie-Claire van den Berg.

Lees ook:DSB Bank, totdat de bank valt
Lees ook:De passie voor lezen zaterdagavond in ‘De Leesclub Ontmoet…’
Lees ook:RadioLab zaterdag van start
Lees ook:Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio
Lees ook:Nieuw in het RadioLab: Universistrijd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>