Nieuw in het RadioLab: Universistrijd!

Vanuit het Radio 1 RadioLab strijden zaterdag twee universiteiten tegen elkaar in BNN’s ‘Universistrijd!’. Twee teams van de beste universiteiten van Nederland, de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Utrecht, nemen het tegen elkaar op in een unieke, prestigieuze quiz. Wie wint de Universistrijd en is echt de slimste universiteit van Nederland? In vier rondes moeten de teams vragen beantwoorden in alle mogelijke, wetenschappelijke categorieën; alfa-, beta- en gamma-wetenschap.

De categorieën vragen kunnen ook buiten het vakgebied van de kandidaten vallen. De teams bestaan uit twee studenten en een hoogleraar. Welke universiteit heeft het beste team samengesteld?

Het programma ‘Universistrijd’ één van de probeersels die een kans krijgen in het tijdelijke ‘RadioLab’ van Radio 1. Het RadioLab is een audiopodium dat door alle publieke omroepen en radiomakers aangegrepen kan worden om nieuwe en verrassende programma’s uit te proberen. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. De RadioLab-serie bestaat uit twaalf afleveringen en duurt nog tot en met 18 juli 2009.

Universistrijd! is zaterdag 30 mei 2009 tussen 19:00 en 20:00 uur te horen op Radio 1 en wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand.

Lees ook:Wegens succes verlengd: Twitter Radio
Lees ook:De passie voor lezen zaterdagavond in ‘De Leesclub Ontmoet…’
Lees ook:Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio
Lees ook:RadioLab zaterdag van start
Lees ook:Twitter Radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>