Jeroen Kijk in de Vegte getest in Grote Geschiedenis Quiz

Wie wordt dé geschiedeniskenner van het jaar 2009? Vanavond zullen we het weten want dan wordt opnieuw de jaarlijkse Grote Geschiedenis Quiz gehouden. Het inmiddels zeer populair geworden televisieprogramma wordt voor de achtste keer uitgezonden en wordt gepresenteerd door Joost Karhof. In de Grote Geschiedenis Quiz nemen tien prominente Nederlanders het op tegen tien onbekenden die zich voor de finale hebben geplaatst via de voorronden in de Volkskrant en het Historisch Nieuwsblad. Onder de BN’ers is Q-music dj Jeroen Kijk in de Vegte.


In de Grote Geschiedenis Quiz wordt de historische kennis van de deelnemers getest aan de hand van vragen naar aanleiding van beeldfragmenten. Verder moeten de kandidaten ook een historisch voorwerp raden, de naam van een historische figuur achterhalen aan de hand van een signalement en sommigen moeten ook een soort welsprekendheidsproef afleggen.

Naast radio-dj en voice-over van RTL Boulevard Jeroen Kijk in de Vegte, bestaat het vak bekende(re) Nederlanders uit Alexandra Alphenaar, René Appel, Nynke de Zoeten, Frans Lammers, Paul Arnoldussen, Arthur Umbgrove, Soundos El Ahmadi en Anouchka van Miltenburg. Zij maken op Tweede Paasdag allemaal kans op de titel ‘Geschiedeniskenner van het Jaar’ die op het spel staat in de quiz.

De Grote Geschiedenisquiz is maandag 13 april 2009 van 20:55 tot 22:30 uur te zien op Nederland 2.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Boek en website over geschiedenis VARA in de maak
Lees ook:Paul de Leeuw wil Jeroen Kijk in de Vegte
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte voice-over bij Boulevard
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte gaat trouwen
Lees ook:Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte weer samen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>