Nieuwe station voice 3FM is even wennen

Met de overstap van Edwin Diergaarde van 3FM naar Radio Decibel, is er voor het eerst in tien jaar tijd een nieuwe mannelijke station voice te horen op 3FM. Diergaarde is al die tijd dé stem geweest die je in de 3FM-jingles en promo’s hoorde. Sinds 1 maart 2009 heeft Eric Corton die taak van zijn oud-collega overgenomen. Doordat Corton al jaren programma’s voor 3FM presenteert, weet je ongeveer wat je aan stemgeluid kunt verwachten, maar wanneer hij dan echt de nieuwe station voice is, dan is dat wel even wennen.

Afgelopen weekend was Eric Corton voor het eerst als stem van 3FM te horen. Als je even een uurtje luistert, dan pas merk hoe gewend je bent geraakt aan de stem van Edwin Diergaarde. Doordat je telkens een andere stem hoort dan ‘normaal’, valt je ook op hoe vaak een station voice per uur te horen is.

Het moet ook een grote klus zijn geweest voor de vormgevers van 3FM. Voor nieuwe promo’s is het geen probleem, daarvoor halen ze Corton naar de spreekcel en mixen ze het af. Maar voor alle bestaande vormgeving moest een nieuwe variant komen. Alle jingles, uuropeners, program shouts et cetera, waar de stem van Diergaarde in voorkwam, moest aangepast worden.

Eric Corton als nieuwe station voice klinkt overigens goed, maar het blijft de eerste tijd wat wennen. Heb jij het al gehoord? Wat vind je er van?



Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive!


Lees ook:3FM vindt nieuwe station voice in eigen huis
Lees ook:Eric Corton nu ook station voice Nederland 3
Lees ook:Laatste uitzending Edwin Diergaarde op 3FM
Lees ook:Eric Corton gaat het rustiger aan doen
Lees ook:Edwin Diergaarde van 3FM naar Decibel

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe station voice 3FM is even wennen

  1. Kokstra

    Zijn stem is een stuk lager en heeft meer bas valt me op. Ik had eigenlijk verwacht dat ze wel met een nieuw jinglepakket zouden starten, het klinkt een beetje vreemd met deze nieuwe stem op oude jingles.

      /   Reply  / 
  2. Hanno

    Idd erg wennen! Nu pas valt me eigenlijk op hoe goed Diergaarde was/is. Maar op zich is Corton wel een prettige stem…Hij kan het wel denkik!

      /   Reply  / 
  3. riki

    3FM klinkt meteen heel anders. Het was ook even schrikken toen ik zaterdagochtend de radio aanzette. Maar, het zal wel wennen. Hij doet het wel goed, veel lager idd dan Diergaarde. Met name bij de aankondiging van het nieuws is het te merken. “3FM Nos Headlines” klinkt nu heel anders.
    En dat ze geen nieuw jinglepakket hebben, vind ik ook niet zo erg, de huidige is namelijk wel erg goed.

      /   Reply  / 
  4. Stefan

    Ik mis Edwin!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>