Edwin Diergaarde van 3FM naar Decibel

Edwin Diergaarde stopt als radio-dj en voice-over bij 3FM. Hij stapt over naar Radio Decibel waar hij vanaf februari 2009 elke werkdag een programma gaat presenteren. Sinds maart vorig jaar maakt Diergaarde op die zender al wekelijks het danceprogramma ‘MinistryOfBeats’. Edwin blijft zijn radiowerkzaamheden voor Decibel wel werkzaam voor de TROS.  

 


Edwin Diergaarde begon zijn carrière bij de lokale zenders X-tra 108 in Amsterdam en Midstad FM in Utrecht. In 1991 ging hij aan de slag bij de landelijke commerciële zender Power FM om een jaar later de overstap naar Veronica te maken dat op dat moment nog een publieke omroep was. Voor Veronica presenteerde hij op Radio 3, totdat het in 1995 besloot om commercieel te gaan. Diergaarde ging mee en was daardoor te horen op Hitradio Veronica en het latere Veronica FM.

In september 1998 ging hij terug naar de publieke omroep om voor de TROS aan de slag te gaan. Hij presenteerde er verschillende radioprogramma’s op 3FM zoals ‘Weekop Weekend’, de ‘Interactieve Cyber Top 50′ en ‘MinistryOfBeats’. Dat laatste programma moest in september 2007 stoppen, maar werd enkele maanden later hervat op Radio Decibel.

Op dit moment presenteert hij op 3FM nog elke zaterdag- en zondagochtend ‘DierOpDrie’ tussen 10:00 en 12:00 uur. Daarnaast is Diergaarde werkzaam voor Radio 2 waar hij zijn eigen programma ‘NL’ maakt op zaterdagavond en vaste invaller is voor ‘De Gouden Uren’. Het vertrek van Diergaarde bij 3FM betekent ook dat de zender op zoek moet naar een nieuwe voice-over.

Zie ook:
- Edwin Diergaarde presenteert Ministry Of Beats bij Radio Decibel

Lees ook:Opvallend: Ministry Of Beats verhuist naar Radio Decibel
Lees ook:Laatste uitzending Edwin Diergaarde op 3FM
Lees ook:Radio Decibel start nieuwe programmering
Lees ook:3FM vindt nieuwe station voice in eigen huis
Lees ook:Sterren.nl Radio nieuwe zender van de TROS

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Edwin Diergaarde van 3FM naar Decibel

 1. Jan

  Jammer dat Edwin 3FM gaat verlaten. Ik zag de bui al hangen, toen in maart ‘zijn kindje’ Ministry of beats in de 3FM programmering sneuvelde. Wens hem veel succes! Zal hem missen bij het wakker worden op zondagochtend. Ik hoop niet dat Annemieke hem opvolgt. Serious request deed ze leuk op tv, als voice-over klinkt ze ook niet slecht. Maar als dj hoor ik liever iemand anders.

    /   Reply  / 
 2. eric

  Inderdaad jammer, fijne stem!

  Ook hoop ik dat Annemieke hem niet opvolgt, bij serious request miste ik sophie!
  Haar stem heb ik ook niet echt iets mee.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: 3FM vindt nieuwe station voice in eigen huis | Radioactive

 4. Pingback: Laatste uitzending Edwin Diergaarde op 3FM | Radioactive

 5. Pingback: Nieuwe station voice 3FM is even wennen | Radioactive

 6. Pingback: Radio Decibel start nieuwe programmering | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>