Afscheid Dolf Jansen van Leuk Is Anders (audio)

Later dan eerder aangekondigd was vrijdag dan toch echt het afscheid van Dolf Jansen op 3FM. Zijn programma 'Leuk Is Anders' wordt vanaf volgende week door 'Claudia D'r Op'. In de laatste uitzending kwamen Dolf zijn voorganger én opvolger aan het woord voor een waardig afscheid van zijn programma.

Dolf Jansen presenteerde sinds eind jaren negentig het ongein-programma 'Leuk Is Anders' op Radio 3FM. Het was de opvolger van 'De Steen en Been Show' dat gepresenteerd werd door Jack Spijker-man. Begin juni van dit jaar werd bekend dat 'Leuk Is Anders' moest verdwijnen omdat het negatief zou scoren op de kernwaarden van 3FM.

Claudia de Breij die eerder nog stopte met haar doordeweekse lunch-programma wordt de opvolger van Jansen op de vrijdagmiddag. In eerste instantie zou 'Leuk Is Anders' eind augustus al stoppen, maar doordat Claudia de Breij na de geboorte van haar zoontje last had van bekkeninstabiliteit, werd haar rentree op 3FM nog even uitgesteld.

Schande

Dat Dolf Jansen niet blij is met het besluit van 3FM om zijn programma te schrappen, was al wel duidelijk. Op zijn website schrijft hij nu naar aanleiding van de laatste 'Leuk Is Anders':

"3 Oktober is en was het dan toch zover: de allerlaatste leuk is anders en een eind aan 14 jaar elke vrijdag 3FM… het is een schande, het is doodzonde, het is niet anders en het is zeker niet leuk! Dank voor het jarenlang luisteren, bellen, mailen, sms-en, schelden lachen en plaatjes aanvragen die ik dan toch niet draaide. Ik keer terug, zeker, op een andere plek, met een grote tas vol prachtige popliedjes en hier en daar een verhaal of gedicht! Ik hou jullie hier op de hoogte…"

Dolf Jansen hield op de radio nog een afscheidsspeech en die is hier terug te horen. Ondanks het stoppen van 'Leuk Is Anders' is Jansen nog wel op de radio te horen. Elke zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur is de cabaretier en marathonloper te horen in 'Spijkers Met Koppen' op Radio 2. En wellicht is Jansen binnenkort nog ergens anders te horen, want hij geeft zelf aan dat hij zeker terugkeert…

Zie ook:
- Leuk Is Anders scoort negatief op kernwaarden 3FM
- Claudia de Breij opvolger Dolf Jansen op vrijdagmiddag

Lees ook:Dolf Jansen aan de slag bij Radio 6
Lees ook:Claudia de Breij opvolger Dolf Jansen op vrijdagmiddag
Lees ook:Claudia de Breij mag niet praten
Lees ook:Het doek valt definitief voor Leuk Is Anders
Lees ook:Dolf Jansen kijkt waar we staan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>