Radioactive headlines week 30: programmaschema’s en luistercijfers

Radioactive headlines week 30 - 2008Nieuws- en sportzender Radio 1 gaat na de Olympische Spelen in Peking haar program-mering drastisch wijzigen. Althans, dat is de bedoeling, want of de wijzigingen doorgang kunnen vinden is nog onzeker vanwege een organisatorische kwestie. Bij Radio 3FM wijzigt de programmering per 1 september ook enigszins, want Giel Beelen krijgt dan elke dag een uurtje extra. De 60 minuten zendtijd gaan ten koste van Gerard Ekdom.

De ochtendshow ‘Giel’ wordt na de zomer met één uur verlengd, zo werd maandag bekend. Die wijziging heeft tot gevolg dat Gerard Ekdom en zijn ‘Arbeidsvitaminen’ een uur moeten inleveren. Uit de reacties van alle betrokken partijen lijkt iedereen in te stemmen met de wijzigingen.

Wat minder goed nieuws voor Giel Beelen afgelopen week was het feit dat de GIEL-mobiel gestolen was. Burgemeester Ivo Opstelten wilde de telefoon overdragen aan Esmée Ronde, de zomerkoningin van het Rotterdams Zomercarnaval. Opstelten liet de GIEL-mobiel in een kamertje liggen terwijl hij de nieuwe miss kroonde. In die tijd is iemand anders er mee vandoor gegaan. Op mysterieuze wijze is de telefoon bij Esmée teruggekomen, iemand heeft ‘m teruggebracht. Luister hier het moment dat bekend werd dat de GIEL-mobiel terecht was.

Nog meer nieuws over de dj’s van 3FM, want zowel Michiel Veenstra als Timur Perlin gingen op reis. Veenstra vertrok met een aantal bange luisteraars naar Disneyland Parijs om ze daar van hun angsten af te helpen. Timur moet nog weggaan en hij gaat een bijzondere tocht maken: met de scooter zal hij naar Rome reizen…

Het lijstje blije radio-dj’s die de zomer inkunnen met een contract-verlenging, wordt steeds langer. Afgelopen week tekende ook Tiësto een nieuw contract waarmee de populaire DJ zeker nog twee jaar op Radio 538 te horen zal zijn in het programma ‘Tiësto’s Club Life’.

Tot slot van deze headlines: de luistercijfers. De meest recente cijfers werden vorige week al bekend gemaakt, maar deze week maakte Radioactive analyses per doelgroep en publiceerden we een interes-sant lijstje met de gemiddelde leeftijden van luisteraars.

Headlines archief:
- Week 29 (vierdaagse, vakantie en sylvie)
- Week 28 (vakantie, strand, jazz en meer)

Lees ook:Gerard Ekdom, Giel Beelen en Coen Swijnenberg in Glazen Huis 2010
Lees ook:Grote stoelendans bij 3FM
Lees ook:De GIEL-mobiel is gestolen
Lees ook:Sander Guis neemt Arbeidsvitaminen over
Lees ook:Roosmarijn naast Michiel Veenstra in de Freaknacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>