Radioactive headlines week 29: Vierdaagse, vakantie en Sylvie

Radioactive headlines week 29 - 2008Net als bijna al je buren in de straat zijn ook een heleboel radio-dj’s op vakantie. Edwin Evers, Ruud de Wild, Jeroen van Inkel kunnen genieten van een paar weken vrij. De radiostations haken zelf ook in op de zomer en Radio 5 begon deze week met de Vijf Vrolijke Vakantieweken. Tijdens zijn vakantie scoort Edwin Evers trouwens een top 10-hit en liepen duizenden mensen vrijwillig tien-tallen kilometers met de Vierdaagse.

Edwin Evers maakte een parodie op het nummer ‘All Summer Long’ van Kid Rock. Zijn Nederlandse ‘Heel De Zomer Lang’ kwam maandag binnen op de vierde plaats in de Single Top 100 en daarmee scoort de dj van Radio 538 zijn eerste top 10 hit. Evers wordt tijdens zijn afwezigheid deze zomer overigens vervangen door Humberto Tan. Als het aan de lezers van Radioactive ligt, dan mag Edwin Evers snel weer terugkomen, zo blijkt uit de poll die op deze site stond.

Op Q-music is het Gijs Staverman die de ochtendshow van Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte overneemt tijdens hun vakantie. Gijs trapte maandag af met het item ‘Tour de Gijs‘ waarin BN’ers fietsen voor een goed doel. Daarnaast genereerde Staverman nog wat publliciteit voor zijn invalbeurt door een onthulling te doen over Sylvie Meis / van der Vaart. Tijdens zijn vakantie naar Miami kwam Staverman een blad onder ogen waarin Sylvie reclame maakt voor een stripclub. Gijs vroeg zich af of Sylvie misschien een nieuw bijbaantje had

Dan waren er ook dit jaar weer meer dan 40.000 mensen die startten aan de Nijmeegse Vierdaagse. Lokaal werd er het hele evenement ‘4Daagse Radio‘ gemaakt. Het samenwerkingsverband van tien lokale omroepen maakte voor de 20e keer radio-uitzendingen tijdens en rond het wandelevenement. Van de landelijke radio was 3FM-dj Giel Beelen alle dagen aanwezig in Nijmegen. Zijn ochtendshow kwam live vanaf verschillende plekken langs de af te leggen routes.

Donderdag werden er zoals maandelijks nieuwe luistercijfers gepu-bliceerd. Aan kop gaat nog steeds Radio 538 (12,0% marktaandeel), gevolgd door Radio 2. Opvallende stijgers in de periode mei-juni 2008 waren Slam!FM en 100%NL.

Tot slot verscheen deze week op het Radioactive Blog een interview met Mark Labrand. De 23-jarige radio-dj kwam eerder dit jaar van Slam!FM over naar Radio 538. Het interview -bestaande uit twee delen- kun je hier lezen:

> Deel 1 interview Mark Labrand

> Deel 2 interview Mark Labrand

Headlines archief:
- Week 28 (vakantie, strand, jazz en meer)
- Week 27 (tour de france en giel op tv)

Lees ook:Ontdekking Gijs Staverman foto’s Sylvie van der Vaart
Lees ook:Mark Labrand voice-over bij ‘Rock Nation’
Lees ook:Overzicht juli 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:Wat heb ik deze zomer gemist?
Lees ook:Vrouw wordt live aangehouden op radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>