Radioactive headlines week 16: Het Geluid, Armin en The Seventies

Radioactive headlines week 16 - 2008De jaren zeventig, gratis tanken en in de ban van het geluid. Er waren veel acties op de radio afgelopen week twee daarvan gaan ook komende week gewoon door. Allereerst Het Geluid van Q-music. Maandagmiddag om 16:15 uur precies gaf Jeroen van Inkel de aftrap voor de actie. Aan de luisteraars de taak om hét geluid te raden. Vrijdag was het echter al zover; het eerste geluid werd geraden en dat leverde 7.600 euro op.

Het inklappen van een radio-antenne was het goede antwoord. Voor elk fout antwoord wordt de prijs voor de winnaar verhoogd met 100 euro. Het eerste geluid werd snel geraden en zorgde ervoor dat de winnaar 7.600 euro mee krijgt. Vorig jaar eindige het laatste geluid bij een stand van 48.600 euro.

Radio 2 stond afgelopen week in het teken van de jaren zeventig. Muziek, introspelletjes en fotoverhalen, alles stond in het teken van ‘Made In The Sixties’. Donderdag was op Nederland 3 ook een speciale thema-avond waarin aandacht besteed werd aan die roemruchte tijd.

Radio Veronica compenseerde afgelopen week de trouwe luisteraars in de brandstofkosten. Elke middag maakte Rob van Someren bekend bij welk TinQ-tankstation 150 luisteraars gratis mogen tanken. Enige voorwaarde: de radio moet op Veronica afgestemd zijn. De ‘Tank Tiendaagse‘ gaat ook komende week nog door.

En afgelopen week was het ‘Armin Only Week‘ op Slam!FM. De nummer één DJ van de wereld geeft zaterdagnacht met een mega concert in Jaarbeurs Utrecht de aftrap van zijn wereldtournee ‘Armin Only’. Bij Slam waren kaarten te winnen voor dat concert en één luisteraar mag samen met Armin van Buuren mee naar zijn concert in Canada. Tijdens ‘Armin Only’ in Utrecht wordt ook zijn nieuwe album gepresenteerd. Het derde artiestenalbum van Armin staat vol met opvallende samenwerkingen. Zo zijn er nummers van de DJ samen met Jacqueline Govaert van Krezip en Sharon den Adel van Within Temptation.

Koninginnedag komt er weer aan en zo ook de jaarlijkse lintjesregen. Veronica-DJ Ferry Maat heeft afgelopen donderdag al een koninklijke onderscheiding ontvangen omdat hij “zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en een of meerdere opvallende prestaties heeft geleverd”.

Tot slot werden donderdag de luistercijfers over de periode februari-maart 2008 bekend gemaakt. Radio 2 verloor in die periode haar marktleiderschap weer aan Radio 538. Die laatste zender is niet alleen de grootste van Nederland, maar heeft ook een hoger martkaandeel dan in dezelfde periode een jaar geleden. De exacte cijfers en een uitgebreidere analyse vind je hier.

Headlines archief:
- Week 15 (acties van Q en de ballen van 538)
- Week 14 (aanloop naar Koninginnedag)

Lees ook:Tweede geluid binnen een week geraden
Lees ook:Het eerste geluid binnen vijf dagen geraden
Lees ook:Het Geluid maandagmiddag om 16:15 uur van start
Lees ook:Het Geluid is geraden: 21.700 euro voor sigarettenaansteker
Lees ook:Het geluid komt terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>