Radioactive headlines week 40

Een Amsterdamse vrouw heeft zich vrijdag bij de politie gemeld omdat ze niet meer weet wie ze is. Anderhalve week geleden is ze tegen een tram aan gelopen en sindsdien is ze haar geheugen kwijt. Speciaal voor die vrouw en iedereen die weer snel op de hoogte wil zijn: de headlines van week 40!

Zondag 30 september was er een bescheiden feestje bij Sky Radio, het radiostation bestond die dag namelijk precies 19 jaar. Niet zo’n heel belangrijke mijlpaal, maar wel een aardig moment om de geschiedenis van het DJ Free station te bekijken.

Vorig weekend ontstond er ook ophef over een investering van Radio 2. De publieke zender zou 40.000 euro in een cd van Trijntje Oosterhuis hebben gestopt. Onderdeel van de deal is dat Radio 2 meedeelt in de verkoopopbrengsten. Volgens Radio 2, dat de single op haar station promootte, is er niets aan de hand. Zendercoördinator Kees Toering benadrukt dat alles volgens de regels is verlopen.

Maandag was de eerste dag van oktober en traditiegetrouw begint dan op Arrow Classic Rock de maand Rocktober. Maandag ging ook Roosmarijn Reijmer van start. ‘s Nachts om 1 uur begon zij met haar programma Roosmarijn op 3FM, een programma voor iedereen die niet slapen kan, wil of mag.

Woensdag kroop een groot aantal 3FM DJ’s in de huid van hun muziekheld uit de jaren 90. Onder andere Giel Beelen, Gerard Ekdom en Rob Stenders deden mee in een videoclip voor de 90s Request die vrijdagavond begonnen is.

Donderdag werden de nominaties voor de Gouden RadioRing bekend gemaakt. Edwin Evers, Giel Beelen en Frits Spits zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter, de prijs voor de beste mannelijke presentator. Bij de vrouwen een opmerkelijk rijtje: Claudia de Breij, Sophie Hilbrand en Jeanne Kooijmans. Giel Beelen kreeg trouwens op een originele manier te horen dat hij genomineerd was: Edwin Evers van 538 brak in op de zender van 3FM.

Tot slot, vrijdag eindigde de tientjesactie van Radio Veronica. Tot donderdag konden luisteraars hun 10-eurobiljetten registreren. De teller bleef donderdagavond steken op 142.848 biljetten. Vrijdag werd de winnares van de hoofdprijs van 10.000 euro bekend gemaakt.

Lees ook:Edwin Evers is ruim negen miljoen euro waard
Lees ook:Roosmarijn naast Michiel Veenstra in de Freaknacht
Lees ook:Genomineerden AVRO Zilveren Sterren en Gouden RadioRing
Lees ook:Sander Guis neemt Arbeidsvitaminen over
Lees ook:3FM drie dagen live vanaf Lowlands 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>