Tientjes-actie Veronica haalt 1,4 miljoen euro uit roulatie

Donderdagmiddag om 17:00 sloot de registratietermijn voor de tientjes-actie van Radio Veronica. De teller bleef na bijna twee weken steken op 142.848 biljetten van 10 euro. De actie van Veronica heeft dus tijdelijk 1,4 miljoen euro uit de roulatie gehouden.

Een schaarste aan biljetten is er niet gekomen en het aantal geregistreerde biljetten valt ook wat tegen. In België, waar dezelfde actie eerder gehouden werd, had het een groter effect.

De DJ's van Veronica hebben twee weken geleden tien biljetten van tien euro verspreid door heel Nederland. Zelfs als niet alle tientjes teruggevonden worden, worden de geldprijzen verloot onder alle deelnmers. Vrijdag wordt bekend gemaakt wie de hoofdprijs van € 10.000,- gewonnen heeft.

Radio Donna organiseerde begin 2007 ook een tientjesactie. Die actie duurde drie weken (hier twee weken) en in totaal werden er ruim 1,8 miljoen 10-eurobiljetten geregistreerd! Uit België zijn verhalen bekend van mensen die hun spaargeld hebben opgenomen, en uiteraard in vele briefjes van 10 euro. Dat soort verhalen heb ik in Nederland nog niet gehoord. De actie sloeg in Vlaanderen blijkbaar beter aan dan in Nederland. Veronica had ook op meer gehoopt, kijk maar naar de tientjesteller waarop nog ruimte was voor een getal in de miljoenen.

- Video van verspreiding Veronica tientjes
- Tekort aan 10-eurobiljetten door actie Veronica?

Lees ook:Tekort aan 10-eurobiljetten door actie Veronica?
Lees ook:Meer dan 1 miljoen euro opgepot door actie Radio Veronica
Lees ook:Veronica start nieuwe klopjacht op tientjes
Lees ook:Al bijna 17.000 tientjes geregistreerd bij actie Radio Veronica
Lees ook:Ruim 700.000 euro aan tientjes vastgehouden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tientjes-actie Veronica haalt 1,4 miljoen euro uit roulatie

  1. Jasper

    Aha! Kunnen we dan eindelijk van het vooroordeel af dat wij zuiniger en gieriger dan Belgen zijn?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>