Radio over de Grens: ClubFM (België)

3

In de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je iedere zondag over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘ClubFM’ uit België.

ClubFM is misschien wel hét hitstation van Vlaanderen. Ze draaien over het algemeen hitmuziek en bereiken daar dagelijks zo’n 17.000 luisteraars mee, wat zorgt voor 0.25% marktaandeel.

Frequentienet

ClubFM is het private radionetwerk met de meeste etherdekking van Vlaanderen. Het netwerk bestaat uit zo’n 60 frequenties verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. In 2013 is de laatste blinde vlek opgevult: Door een nieuwe frequentie in Antwerpen in gebruik te nemen is het station vrijwel overal te ontvangen.

Grote Radiomarathon

Nog niet zo lang geleden zette de Nederlandse Jeffrin Erkelens van Radio Centraal het wereldrecord radio maken op zijn naam, toch is ClubFM alweer van plan dat record te verbreken. Op 26 april start de zender met ‘De Grote Radiomarathon’ en ze steunen daarmee Make-A-Wish Vlaanderen.

Family Radio

ClubFM is niet de enige zender van het moederbedrijf, sinds 2010 is er een jong zusje bij gekomen: Family Radio. Het is een oud programmaconcept van Radio Contact wat weer uit de kast is getrokken met overwegend piratenmuziek. De zender heeft inmiddels zo’n 15 frequenties.

Lees ook:Nostalgie op de Belgische radio
Lees ook:Kritiek op groter bereik voor FunX
Lees ook:100% NL in heel Nederland op de kabel
Lees ook:Q-music verbetert ontvangst in Oost-Nederland
Lees ook:SimoneFM neemt frequenties RadioNL in gebruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>