Q-music verbetert ontvangst in Oost-Nederland

Voor het astronomische bedrag van 80,4 miljoen euro verkreeg Noordzee FM in 2003 de landelijke FM-frequenties 100.4 en 100.7. In 2005 kwam Q-music op die frequentie te zitten nadat Talpa Radio de zender Noordzee FM moest verkopen doordat het ook eigenaar werd van Radio 538 en Radio 10 Gold. Voor ruim 80 miljoen euro denk je toch wel een goed FM-pakket te hebben, maar in Oost-Nederland kon het nog wel wat beter.

Sinds de start van Q-music in september 2005 waren er plaatsen in Nederland waar de ontvangst van de zender nog niet optimaal was. Daarom wordt op vrijdag 4 juli het ontvangst in het oosten van Nederland verbeterd. Q-music is vanaf dan in Doetinchem, de IJssel, Deventer en Arnhem te ontvangen op 100.4 FM. In de omgeving van Lichtenvoorde en Winterswijk is Q te vinden op 100.7 FM.

Programmadirecteur Wouter van der Goes: "Uiteraard zijn we erg blij dat de dekking van Q-music geoptimaliseerd is, zodat iedereen in Oost-Gelderland het station eindelijk ook ongestoord kan ontvangen. Natuurlijk hopen we deze uitbreiding op andere plekken in Nederland verder te kunnen voortzetten."

Lijkt me een goede en noodzakelijke zet van Q-music. Luisteraars zullen immers snel afhaken wanneer ze een zender op hebben die staan die slecht te ontvangen is.

Zie ook:
- Zo ziet een foute Q-music radio-dj er uit

Lees ook:Veronica verbetert dekking in Twente
Lees ook:10% Minder subsidie voor Omroep Gelderland?
Lees ook:“Altijd Hollandse hits, 24 uur per dag”
Lees ook:Radio Decibel op meer plekken op de kabel
Lees ook:Q-music is jarig: 5 jaar Q in Nederland

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Q-music verbetert ontvangst in Oost-Nederland

 1. Erwin

  Hier in Hilversum is de 100.9 beschikbaar voor Q Music om de storing rondom de toren op te vangen en zodoende glasheldere ontvangst te verzorgen in Hilversum en de rest van het Gooi aangezien de 100.7 veel storing heeft. Ik ben benieuwd wanneer deze zender ‘in de fik’ gestoken wordt. Zou erg welkom zijn.

    /   Reply  / 
 2. Valpa

  Hier in Limburg is alleen de Belgische Q te ontvangen =(

    /   Reply  / 
 3. MBC

  @ Valpa: Waar in Limburg precies?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>