Nostalgie op de Belgische radio

Pour Un Flirt Avec Toi van Michel Delpech, Aux Champs Elysee van Joe Dassin, Voici Les Cles van Gerard Lenormand en Nathalie van Gilbert Becaud. Het is zomaar een greep uit de grote hoeveelheid chansons die te horen zijn op de Franse zender Nostalgie. Vroeger, in de auto, op de snelweg, onderweg naar de vakantie-bestemming hoorde ik die muziek vaak voorbijkomen. In Frankrijk is de zender al jaren een begrip, België volgt nu.

Volgens de Belgische website Pub.be komt Nostalgie naar België. Nostalgie Vlaanderen wordt daarmee de derde landelijke Vlaamse commerciële radiozender, naast Q-Music en 4FM.

De lancering van de zender in België komt voort uit een samenwerking van Nostalgie België, ook eigenaar van NRJ, en de mediagroepen Corelio en Concentra Media. NRJ komt overigens uit Frankrijk en dat is daar een populair radiostation dat veel hits draait. Ook in Frankrijk hebben NRJ en Nostalgie dezelde eigenaar.

Nostalgie Vlaanderen zou al tegen eind dit jaar kunnen starten, maar er nog wel onduidelijkheid over de naam want het hele format zou ook onder de naam 'Vlaanderen 1' van start kunnen gaan.

Lees ook:België krijgt mogelijk nieuwe commerciële radio
Lees ook:Waarom verkoopt John de Mol zijn Vlaamse 4FM?
Lees ook:Radio over de Grens: JOE fm (België)
Lees ook:Luistercijfers Belgische radio eerste helft 2008
Lees ook:Q-music blijft tweede zender in België

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nostalgie op de Belgische radio

 1. Robin

  Vooralsnog wordt glashard ontkent dat het Nostalgie wordt. Zo melden althans ‘De Standaart’ en ‘Het laatste nieuws’.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Er zijn idd wat berichten die elkaar tegenspreken. Laten we het er dan maar even op houden: waar rook is, is vuur.

    /   Reply  / 
 3. Robin

  Overigens is Nostalgie allang in België actief en wel in Wallonië. Het scoort daar een slorige 10% marktaandeel achter Bel RTL, Contact en VivaCité.

    /   Reply  / 
 4. Verbist Marleen

  Hoi,
  In de auto luister ik al naar Nostalgie, maar thuis heb ik de juiste golflengte nog niet gevonden. Kan iemand mij hier even helpen aub.
  Alvast bedankt,
  groetjes,
  Marleen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>