Nieuwe radiozender JOE fm officieel gelanceerd

Het bleek géén 1 april-grap te zijn: de nieuwe Vlaamse radiozender JOE fm is woensdag écht van start gegaan. Om zes uur ‘s morgens begonnen Raf Van Brussel en Alexandra Potvin met hun ochtendshow op het nieuwe station. JOE fm, onderdeel van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) is de opvolger van radiozender 4fm. Het officiële startschot voor JOE fm werd om kwart voor negen ‘s morgens gegeven door Jim Kerr, de zanger van de Schotse band Simple Minds. Met zijn duidelijk Schotse accent telde Kerr af van vijf naar nul. JOE fm is een feit. 


Na Radio Donna is 4fm het tweede radiostation in Vlaanderen dat in korte tijd verdwijnt. Donna werd begin januari omgedoopt tot de hitzender MNM en 4fm is nu dus JOE fm geworden.

Hello, I’m JOE

De omvorming van 4fm naar JOE fm is gedaan om de zender een duidelijkere profilering te geven; met onder meer de naam JOE wordt er een flinke geut persoonlijkheid aan het station toegevoegd. Die mannennaam geeft ook reclame-makers de mogelijkheid iets leuks met JOE te doen. Zo heeft de nieuwe zender een aantal spotjes laten maken waarin iedereen zich voorstelt als ‘JOE’. In één van de video’s is de Belgische zanger Eddy Wally te zien, die zich al zingend ook voordoet als JOE:

JOE fm liet overigens eerder deze week ook al van zich horen. Of beter gezegd: JOE fm liet zich aan de concurrentie zien. Met een gigantische lens projecteerde de zender in het holst van de nacht een grote afbeelding op de zendmast van de VRT, de concurrent die onder meer eigenaar is van MNM.

Meer over JOE fm en de programmering van het nieuwe station, is te vinden op de site JOE.be.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:FIFO bij Donna: Fit In or Fuck Off
Lees ook:MNM scoort daadwerkelijk minder dan voorganger
Lees ook:Geen grap, Donna wordt opgedoekt
Lees ook:Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen
Lees ook:Donna wordt op tv overgenomen door ‘De Madammen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>