Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen

Het Belgische radiostation Donna heeft zwaar te lijden onder de concurrentie met de commerciële radiozenders. In het meest recente luisteronderzoek van het CIM haalde Donna een marktaandeel van 13,3% terwijl dat drie jaar geleden nog rond de 25% was. Belangrijkste concurrent Q-music heeft momenteel 17,6% marktaandeel. Donna gooit nu het roer om en probeert de vrije val in luistercijfers te stoppen.

Radio Donna bereidt momenteel een grote verandering voor om maandag 12 november het 'nieuwe Radio Donna' te presenteren. Naast een aantal nieuwe programma's heeft Donna ook een paar nieuwe stemmen naar het station gehaald. Eén van die nieuwe stemmen is Dave Peters, voormalig VJ bij tv-zender JIM en presentator bij Studio Brussel.

Eerder werden al -de voor Nederland minder bekende mensen- Sofie van Mol, David van Ooteghem en Ben Roelants binnengehaald. Deze presentatoren moeten het nieuwe sterrenteam van Donna gaan vormen.

Volgens de Het Nieuwsblad worden de nieuwe programma's op Donna echte "personalityshows die zich maximaal laten inspireren door de actualiteit". Hiermee wil Donna dus de strijd aangaan tegen het inmiddels veel grotere Q-music.

Zie ook:
- Radio Donna is al begonnen

Lees ook:Bye bye, zwaai zwaai Radio Donna
Lees ook:Luisteraantallen Vlaamse radiostations vergeleken
Lees ook:Luistercijfers Belgische radio eerste helft 2008
Lees ook:Grootste hervorming ooit voor Radio Donna
Lees ook:Geen grap, Donna wordt opgedoekt

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen

 1. Erwin

  Gaan ze ook nog wat aan het format doen want zover ik wel eens naar luister voegt het weinig toe volgens mij.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @ Erwin: Wat ze precies aan het format doen weet ik nog niet. Ze willen in ieder geval meer lijken op Q-music (België), maar of het verstandig is om een tweede Q-music te worden… ik vraag het me af.

    /   Reply  / 
 3. Erwin

  Dat is iets wat ze juist niét moeten doen natuurlijk. Dat is vragen om moeilijkheden, en die hebben ze juist als ik het goed begrijp…

    /   Reply  / 
 4. Bob

  Tja, het grappige is natuurlijk dat Q-music ooit is ontstaan als een tweede Donna… Dus het kan wel om iets te kopiëren en het vervolgens beter uit te voeren!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>