Grote rel rondom groffe grap BBC-dj’s (audio)

Andrew SachsDe Britse acteur Andrew Sachs werd wereld-beroemd door zijn rol als 'Manuel' in de tv-serie 'Fawlty Towers'. Een bekende uitspraak van hem was "I know nothing. I'm from Barcelona". De inmiddels 78-jarige Sachs werd afgelopen week in de maling genomen door twee top-dj's van BBC. Maar de grap is uitgegroeid tot een grote rel.

Update: Baas BBC Radio 2 neemt ontslag na grap (31 oktober)

Update: Twee maal excuses van de BBC (9 november)

De in Groot-Brittannië bekende radio- en televisiepersoonlijkheden, Russell Brand en Jonathan Ross, maakten in de radioshow van Brand seksuele grappen over de kleindochter van Andrew Sachs. Het duo liet een bericht achter op de voicemail van Sachs, waarin Brand grapte dat hij seks had gehad met diens kleindochter, de 23-jarige Georgina Baillie.

De uitzending zorgde voor een berg klachten, de BBC kreeg meer dan 18.000 klachten over de show van 18 oktober. Russell Brand heeft BBC Radio 2 inmiddels verlaten en Jonathan Ross is geschorst. Directeur Mark Thompson zal met de raad bespreken welke acties de omroep moet ondernemen om de schade te beperken.

Onderzoek

Met de schorsing van Ross en het vertrek van Brand is de zaak nog niet voorbij, want Het Britse commissariaat van de media Ofcom is inmiddels een onderzoek begonnen naar de gang van zaken. En zelfs premier Gordon Brown drukte zijn verontwaardiging uit over de grap van de twee dj's.

Kleindochter bekent

Komiek Brand grapte in het telefoongesprek dat hij seks had gehad met de kleindochter van Andrew Sachs, en dat was niet gelogen. Georgina Baillie heeft toegegeven wel degelijk wat bedsport te hebben beoefend met Brand. Desalniettemin heeft ze gevraagd om het ontslag van het radioduo. Ze overweegt ook nog een officiële klacht bij de politie voor de telefoontjes, maar wil daarover eerst overleggen met haar grootvader. Baillie vindt dat de bazen van Radio 2 ineens ook maar moeten opstappen. Ze voelt zich "compleet te kijk gezet en verraden" door de telefoontjes.

Fragment

Het betreffende fragment dat op BBC Radio 2 te horen was, staat inmiddels op internet. Hieronder kun je het gesprek horen waarin Russell Brand en Jonathan Ross de voicemail van Andrew Sachs inspreken (en dat blijft niet beperkt tot één keer):

Zie ook:
- Radio-dj in Dubai ontslagen na imitatie god
- DJ neemt live in uitzending ontslag (audio)

Lees ook:Twee maal excuses van de BBC
Lees ook:Baas BBC Radio 2 neemt ontslag na grap
Lees ook:Nominatie tv-prijs voor geschorste BBC-dj
Lees ook:165.000 euro boete voor BBC vanwege voice-mailgrap
Lees ook:Shockjock Jonathan Ross weg bij BBC

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Grote rel rondom groffe grap BBC-dj’s (audio)

  1. Jasper

    Een ‘grove’ grap.

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    ben wel btje teleurgesteld in mn grote jeugdheld Manual,.. die schrap ik van mn lijstje,.. :) ouwe viespeuk,.. maar goed,.. dit vm vollullen is wel erg flauw,.. sowieso niet zo’n fan van radiomakers die vm’s gaan vollullen,..

      /   Reply  / 
  3. Marc

    Ik ken Andrew Sachs niet, maar dit is wat mij betreft een briljant, grappig stukje radio van Jonathan Ross en Russel Brand.

    Beide heren maken inderdaad vaker seksgerelateerde grappen… en niet alleen maar ‘stiekem’ op iemands Voice Mail. Jonathan Ross doet het in zijn talkshow op tv meestal oog in oog met vrijwel al zijn studiogasten (zowel mannelijk als vrouwelijk). Daar wordt door gast, publiek en Jonathan zelf altijd hartelijk om gelachen. Het wordt gewaardeerd want er wordt elke vrijdagavond door miljoenen Britten naar gekeken.

    Dat er nu opschudding ontstaat over dit iets te ver doorgeschoten radiofragment vind ik enorm schijnheilig. Brand en Ross zijn kleurrijke, grappige en getalenteerde radio/tv makers en het zou een enorm gemis zijn als ze niet meer te zien zouden zijn.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Wie steekt als eerste een auto in de brand? | Radioactive

  5. Pingback: BBC snijdt flink in salarissen radio-dj’s | Radioactive

  6. Pingback: 165.000 euro boete voor BBC vanwege voice-mailgrap | Radioactive

  7. Pingback: Puur censuur: geen live radio meer voor Jonathan Ross | Radioactive

  8. Pingback: Shockjock Jonathan Ross weg bij BBC | Radioactive

  9. Pingback: Dood verklaren Queen Elizabeth slechte radiograp | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>