Radio-dj in Dubai ontslagen na imitatie god

Een radio-dj in Dubai is ontslagen omdat hij god speelde in een sketch op de radio. De dj deed alsof god werd aangeklaagd door de Verenigde Staten. De islamitische en christe-lijke luisteraars van ochtend-dj Revin John konden het gesprek niet waarderen en dien-den klachten in bij het radiostation Virgin.

De islam staat geen enkele portrettering van god of de profeet Mohammed toe, in welke vorm dan ook. Die grap kwam de dj van Virgin Radio Dubai duur te staan, want hij kon zijn spullen pakken. Wel mocht hij de volgende ochtend nog terugkeren op de radio om zijn excuses te maken voor de grap.

In de Verenigde Staten klaagde de staatssenator van Nebraska vorig jaar nog god aan. De aanklacht werd door de rechter verworpen omdat de gedaagde geen adres had en niet in het bezit is van de wettelijke persoonsdocumenten. In het geval van de grap in Dubai zou ik ook zeggen, hoe kun je iemand imiteren die we nog nooit in levende lijve gezien of gehoord hebben?

De dj van Virgin Radio Dubai wilde met zijn imitatie grappig zijn en hij had niet de intentie om mensen te beledigen. Maar omdat de zender de culturen en tradities van alle geloven respecteert, heeft de leiding besloten om Revin John te ontslaan vanwege zijn gemaakte fout.

Meer opmerkelijke radio-momenten:
- DJ neemt live in uitzending ontslag (audio)
- Brand in studio doet DJ niets (filmpje)

Lees ook:Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai
Lees ook:Sarah Palin genept door twee radio-dj’s
Lees ook:Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
Lees ook:2,16 gram cannabis “domme fout” van Britse radio-dj
Lees ook:Virgin Radio stopt digitaal radiostation

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>