Twee maal excuses van de BBC

BBC Radio 2De BBC moet diep door het stof voor de grap die haar dj's Russell Brand en Jonathan Ross uithaalden. De komieken belden op de radio met acteur Andrew Sachs en praatten zijn hele voicemail vol, onder meer met de mede-deling dat Brand het bed heeft gedeeld met de kleindochter van Sachs.

De grap die de jocks uithaalden op BBC Radio 2 viel niet in goede aarde. Bijna 20.000 luisteraars deden hun beklag en ook 'slachtoffer' Andrew Sachs was niet blij met de grap. Het gevolg is dat Russell Brand de omroep inmiddels verlaten heeft, dat Jonathan Ross geschorst is en dat ook het hoofd van BBC Radio 2, Lesley Douglas, de biezen genomen heeft. Bovendien zal het Britse commissariaat van de media Ofcom onderzoek doen naar de gang van zaken bij de radio-zender.

Excuses

BBC Radio 2 heeft zaterdag twee maal haar verontschuldigingen aan-geboden voor de gepleegde telefoongeprekken van Russell Brand en Jonathan Ross. Het eerste excuus was 's morgens te horen op het tijdstip dat de show van Ross zou beginnen en het tweede 's avonds op het tijdstip waarop het programma van Brand normaal gesproken te beluisteren is.

Nieuw slachtoffer

De grap van de twee Engelse dj's heeft naast het opstappen van nethoofd Lesley Douglas tot een tweede slachtoffer geleid; BBC Radio 2-directeur David Barber heeft vrijdag ontslag genomen.

Zie ook:
- Grote rel rondom groffe grap BBC-dj's (audio)
- Baas BBC Radio 2 neemt ontslag na grap

Lees ook:Baas BBC Radio 2 neemt ontslag na grap
Lees ook:Grote rel rondom groffe grap BBC-dj’s (audio)
Lees ook:Nominatie tv-prijs voor geschorste BBC-dj
Lees ook:Shockjock Jonathan Ross weg bij BBC
Lees ook:165.000 euro boete voor BBC vanwege voice-mailgrap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>