Baas BBC Radio 2 neemt ontslag na grap

BBC Radio 2De rel rond de grap van BBC-jocks Russell Brand en Jonathan Ross heeft het volgende slachtoffer geëist. Na het ontslag van Brand heeft ook het hoofd van BBC Radio 2, Lesley Douglas, de biezen genomen. Ze diende don-derdag haar ontslag in wegens de rel rond de uit de hand gelopen grap in de radioshow van Russell Brand op BBC Radio.

Woensdag waren Brand en zijn collega Jonathan Ross al geschorst. De reden daarvoor was dat ze in de radioshow van Brand herhaaldelijk de voicemail van acteur Andrew Sachs hadden ingesproken met de bood-schap dat Brand het bed heeft gedeeld met diens kleindochter (wat achteraf ook waar blijkt te zijn).

De grap van de twee dj's werd niet door alle luisteraars gewaardeerd. Bij de nette staatsomroep BBC kwamen bijna 20.000 klachten binnen. De zender heeft daarop besloten om de betreffende jocks op non-actief te zetten. Russell Brand nam vervolgens zelf ontslag en donder-dag heeft nethoofd Lesley Douglas ook haar ontslag genomen. Tegen-over BBC News verklaarde ze: "Het was mijn eigen beslissing, echt alleen van mezelf". Ze vulde aan dat de beslissing om op te stappen "met spijt in het hart genomen werd".

Inmiddels is bekend dat Jonathan Ross voor een periode van twaalf weken geschorst is. Verder zal er nog een verontschuldiging worden uitgezonden op de radio én de BBC gaat de controles binnen omroep aanscherpen om zo'n uit de hand gelopen grap in de toekomst te voorkomen.

Update: Twee maal excuses van de BBC

Zie ook:
- Grote rel rondom groffe grap BBC-dj's

Lees ook:Twee maal excuses van de BBC
Lees ook:Nominatie tv-prijs voor geschorste BBC-dj
Lees ook:Grote rel rondom groffe grap BBC-dj’s (audio)
Lees ook:Dood verklaren Queen Elizabeth slechte radiograp
Lees ook:Shockjock Jonathan Ross weg bij BBC

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Baas BBC Radio 2 neemt ontslag na grap

  1. Pingback: 165.000 euro boete voor BBC vanwege voice-mailgrap | Radioactive

  2. Pingback: Puur censuur: geen live radio meer voor Jonathan Ross | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>