165.000 euro boete voor BBC vanwege voice-mailgrap

De BBC kondigde in februari aan flink te snijden in de salarissen van haar tv- en radiopresentatoren. Dat mag ook wel, want de Britse staatsomroep moet nog ergens 165.000 euro in haar budget vinden om een boete te betalen. Het betreft een sanctie van het Britse Commissariaat van de Media inzake de grap die BBC-dj’s Jonathan Ross en Russell Brand maakte met acteur Andrew Sachs. Ze lieten onder meer seksueel getinte opmerkingen over Sachs’ kleindochter achter op zijn voicemail. De grap zorgde voor veel ophef en leidde tot een aantal ontslagenen.


De dj’s in kwestie werden direct na het incident geschorst en een paar bazen bij de BBC namen de biezen. Ondanks de schorsingen en de opschoning in het personeelsbestand, krijgt de hele zaak nog wel een staartje. Ofcom, de Britse mediawaakhond heeft de BBC vandaag namelijk een boete van 150.000 pond opgelegd vanwege de radiograp.

De BBC accepteert de boete en zegt in een reactie op haar website dat het materiaal nooit uitgezonden had mogen worden. Letterlijk en figuurlijk een duur grapje.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Omroep vecht boete Radio 2 aan
Lees ook:Grote rel rondom groffe grap BBC-dj’s (audio)
Lees ook:Twee maal excuses van de BBC
Lees ook:Jonathan Ross binnen 10 minuten alweer de fout in
Lees ook:Puur censuur: geen live radio meer voor Jonathan Ross

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “165.000 euro boete voor BBC vanwege voice-mailgrap

  1. Pingback: Puur censuur: geen live radio meer voor Jonathan Ross | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>