Interesse voor het in de etalage staande Virgin Radio

Er lijkt eindelijke interesse te zijn voor het in de etalage staande Virgin RadioSBS nam Yorin FM over, John de Mol haalde Noordzee FM binnen, RTL kocht Radio 538. Radiozenders wisselen nog wel eens van eigenaar en als de één haar zender kwijt wil (RTL) dan is er zo een koper (SBS). Dat geldt niet voor alle stations, zo staat het Briste Virgin Radio al sinds april 2007 te koop. De huidige eigenaar Scottish Media Group wil af van al haar niet televisie gerelateerde onderdelen. Er lijkt nu eindelijk interesse…

De Scottish Media Group (SMG) kocht het door Richard Branson opgerichte Virgin Radio in 2000 voor een bedrag van 225 miljoen pond. Het mediabedrijf wil tegen de trend in niet crossmediaal bezig zijn en gaat de focus volledig leggen op de televisiewereld. Virgin past daar niet in en dus besloot de huidige eigenaar om de radiozender te verkopen. SMG hoopte op een verkoopprijs van tussen de 70 en 90 miljoen pond, maar de biedingen kwamen zelfs nog lager uit.

Vervolgens vroeg SMG investeringsbank Jefferies International om een geschikte (€) koper te vinden. En het lijkt er nu voorzichtig op dat er eindelijk interesse is voor Virgin Radio. De ondernemingen UTV en Guardian Media Group zijn twee bedrijven die een bod op de radiozender overwegen. De Britse krant The Times meldt dat Jefferies informatie over Virgin gestuurd heeft naar de twee geïnteresseerde mediabedrijven UTV en Guardian. Daarnaast zouden er nóg een paar andere gegadigden zijn.

Het lijkt er op dat SMG Virgin Radio eindelijk kan slijten aan een andere media-onderneming. De belangrijkste bezorgdheid die de gegadigden hebben, is hun mogelijkheid om de merknaam 'Virgin' te mogen blijven gebruiken. Indien een zogenaamde 'trade buyer' de radiozender koopt, dan heeft de Virgin Group de optie om de licentie voor het gebruik van die naam in te trekken. En die merknaam is nu juist zo veel waard, denk maar aan de sterke en herkenbare merkwaarden die Branson met al zijn Virgin-ondernemingen heeft neergezet.

Zie ook:
- SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
- Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
- Virgin Radio stopt digitaal radiostation

Lees ook:Eindelijk koper voor Virgin Radio
Lees ook:SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
Lees ook:Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
Lees ook:Er lijkt een bieder te zijn voor Virgin Radio…
Lees ook:Nieuwe voorzitter en programmaleider voor te koop staand Virgin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>