SMG raakt Virgin Radio niet kwijt

Vorige week werd bekend dat Virgin Radio bezig is met een stevige expansie in en buiten Europa. De Engelse tak van Virgin Radio is niet meer in handen van Richard Branson, maar van de Scottish Media Group. SMG wil graag van Virgin Radio af om zich op haar tv-activiteiten te richten, maar het raakt het station niet kwijt.

Al op 12 april van dit jaar kondigde huidige eigenaar SMG al aan dat het de Britse Virgin Radio wil verkopen. De vraagprijs van het radiostation ligt rond de 105 miljoen pond en dat terwijl SMG het in 1999 kocht voor 225 miljoen pond, meer dan het dubbele!

Bronnen rond de verkoop van Virgin Radio stellen dat onder andere Global Radio een bod heeft uitgebracht op het station. Global Radio is echter één van de bedrijven dat een bod gedaan heeft dat lager is dan 80 miljoen pond. Ondanks de afwaardering van Virgin Radio door SMG naar 105 miljoen, vinden geïnteresseerde kopers de prijs nog te hoog.

SMG heeft nu besloten om de verkoop van het radiostation uit te stellen. Zodra de kredietmarkten enigszins hersteld zijn van de crisis, wil SMG het verkoopproces hervatten.

Eén ding is in ieder geval zeker: ook al is Richard Branson niet de eigenaar van de Britse Virgin Radio, hij zal wel een belangrijke rol spelen in het overnameproces. Allereerst wordt zijn naam genoemd als potentiële koper en daarnaast is het Branson die de beslissing neemt of de nieuwe eigenaar de naam Virgin Radio mag (blijven) gebruiken.

Zie ook: Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai

Lees ook:Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai
Lees ook:Eindelijk koper voor Virgin Radio
Lees ook:Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
Lees ook:Interesse voor het in de etalage staande Virgin Radio
Lees ook:Er lijkt een bieder te zijn voor Virgin Radio…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>