Eindelijk koper voor Virgin Radio

Virgin RadioHet heeft even geduurd, maar de soap rond de verkoop van Virgin Radio is ten einde. Huidige eigenaar Scottish Media Group (SMG) heeft eindelijk een koper weten te vinden voor het radiostation. Virgin Radio stond al sinds april 2007 te koop en het lukte SMG niet om een koper te vinden die bereid was om betalen wat de mediagroep wilde. Het Britse radiostation gaat nu over in Indiase handen, naar de Times of India Group.

De koper, Times of India Group, is een van de grootste media- en entertainment bedrijven van India. Het bedrijf neemt Virgin Radio over voor een bedrag van 53,2 miljoen pond, omgerekend tegen de huidige wisselkoers een overnamesom van ruim 67,3 miljoen euro. Dat bedrag is slechts een kwart van de prijs waarvoor SMG het radiostation in 2000 van de Britse radio- en televisiepresentator Chris Evans kocht. Oorspronkelijk is Virgin Radio opgericht door Richard Brandson die het in 1997 voor 85 miljoen pond van de hand deed aan de Ginger Media Group (van Chris Evans).

Toekomst Virgin Radio

De nieuwe eigenaar van het Britse radiostation zal de naam Virgin Radio niet meer gaan gebruiken. Dit heeft Times of India Group besloten om alle vrijheid te hebben spin-offs te ontwikkelen op internet, televisie en muziekgebied, zonder de beperkingen die de merknaam Virgin heeft. Oprichter Richard Brandson heeft met zijn Virgin Group namelijk nog een hele reeks bedrijven die onder dezelfde merknaam diensten en producten aanbieden (onder andere een vliegtuigmaatschappij, cola, muziekwinkels).

Times of India Group komt komende herfst met een nieuwe naam voor de radiozender. Verder heeft het mediabedrijf aangekondigd om de komende jaren 15 miljoen pond te investeren in het radiostation. Het vers aangekochte station zal geleid worden door een combinatie van twee andere dochterondernemingen van het Indiase bedrijf.

Zie ook:
- SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
- Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
- Interesse voor het in de etalage staande Virgin Radio
- Er lijkt een bieder te zijn voor Virgin Radio…
- Virgin Radio vrij van commercials

Lees ook:Interesse voor het in de etalage staande Virgin Radio
Lees ook:SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
Lees ook:Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
Lees ook:Er lijkt een bieder te zijn voor Virgin Radio…
Lees ook:Richard Branson en Virgin Radio ontdekken Dubai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>