Nieuwe voorzitter en programmaleider voor te koop staand Virgin

De Britse tak van Virgin Radio is begin dit jaar in de etalage gezet door eigenaar Scottish Media Group. Tot op dit moment heeft SMG het radiostation nog niet aan een geïnteresseerde partij weten te verkopen. De investeringen in het management van de zender gaan in ieder geval wel gewoon door.

Gisteren en vandaag zijn twee nieuwe mensen aangesteld. Houdt SMG het station nog langer onder haar hoede of probeert ze het aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers?

Donderdag werd bekend dat David Lloyd, afkomstig van Global Radio, aangesteld is als programmaleider. En vandaag kwam daar nog de mededeling bij dat Richard Huntingford de nieuwe bestuursvoorzitter van Virgin Radio wordt. Huntingford was al als adviseur van het bestuur verbonden aan Virgin. Nu gaat hij de rol van bestuurder zelf op zich nemen en hij begint al aanstaande maandag. Tussen neus en lippen door stelde Virgin ook nog een nieuwe commercieel directeur aan.

Het lijkt er op dat SMG niet bij de pakken neer gaat zitten nu de verkoop van het radiostation al vijf maanden gaande is en er nog steeds geen koper is. Ondertussen heeft SMG voorzichtig aangegeven dat het niet verkopen van Virgin Radio ook nog een optie is. Maar het mediabedrijf benadrukt wel dat er serieuze interesse is van een aantal potentiële kopers.

Wie de toekomstige eigenaar van Virgin Radio ook zal zijn, SMG investeert gewoon door in het management van het bedrijf om het enerzijds aantrekkelijker te maken voor kopers en anderszijds voor hun eigen belang mochten ze het radiostation niet verkopen.

Met de luistercijfers zit het trouwens ook wel goed, want in het tweede kwartaal van 2007 behaalde Virgin Radio haar hoogste bereik in drie jaar tijd: gemiddeld 2,5 miljoen luisteraars per week.

Zie ook:
-
SMG raakt Virgin Radio niet kwijt

Lees ook:SMG raakt Virgin Radio niet kwijt
Lees ook:Er lijkt een bieder te zijn voor Virgin Radio…
Lees ook:Geen haast bij verkoop van Virgin Radio
Lees ook:Interesse voor het in de etalage staande Virgin Radio
Lees ook:Eindelijk koper voor Virgin Radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>