Lift-off in Houston voor elektronische luistermeting

Arbitron)Het afschaffen van papieren radiodagboeken in de VS is een stap dichterbij gekomen. De Media Rating Council heeft gisteren luistercijferdata goedgekeurd die in Houston met de Portable People Meter (PPM) zijn gemeten. Onderzoeksbureau en PPM-promotor Arbitron gaat ervan uit dat radiozenders dankzij deze accreditatie een reden minder hebben om tégen de electronische meting te zijn. Hun belangrijkste bezwaar blijft natuurlijk overeind.

Dat zijn de hogere kosten. Luistercijfers meten met de PPM kost radiostations meer geld dan de aloude dagboekmethode, die omstreden is vanwege mogelijke onnauwkeurigheid doordat mensen de formulieren onnauwkeurig invullen of zich vergissen in zenders waar ze naar luisterden. De Portable People Meter zou veel van die fouten uitsluiten.

Druk

Houston had in juli 2006 de eerste van vijftig Amerikaanse radiomarkten moeten zijn waar de Portable People Meter ingezet zou worden, maar onder druk van grote radiobedrijven werd dat uitgesteld. Nu de accreditatie in Houston binnen is, is de verwachting dat het apparaat in andere markten sneller ingeburgerd zal zijn. Vanaf 8 maart wordt de PPM in Philadelphia ingezet, New York volgt op 15 november.

In Philadelphia en New York heeft al de helft van de radiozenders getekend voor de Portable People Meter, in Houston nog maar een kwart. Bovendien is Clear Channel nog niet over de streep. De radiogigant brak vorig jaar de besprekingen met Arbitron af, omdat er nog geen accreditatie was. Als Clear Channel eenmaal akkoord gaat, volgen mogelijk ook de andere mega-radiobedrijven.

Bron: Radio & Records

Zie ook:
Dagboekmethode luistercijfers achterhaald
Arbitron moves ahead with local PPM ratings  (Houston Business Journal)
________________________________________________________________

Lees ook:Arbitron stelt elektronische luistermeting uit
Lees ook:Arbitron start elektronische luistercijfermeting
Lees ook:Arbitron klaagt concurrent The Media Audit aan
Lees ook:Mobieltje als luistercijfermeter
Lees ook:Test met elektronische kijk- en luistermeting

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lift-off in Houston voor elektronische luistermeting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>