Radio 538 is terug op nummer 1

Intomart GfK)‘Radio 538 is en blijft nummer 1′, meldt de zender in het persbericht. Da’s niet helemaal zo, want Radio 2 is een grote concurrent – hoewel de doelgroepen natuurlijk verschillen. De familiezender was in de laatste vijf metingen de best beluisterde ‘landelijke’ en heeft het Top 2000-effect dit jaar opvallend lang vastgehouden. Radio 538 is wel dé winnaar van deze meting door een stijging met 0,4% naar 11,5% marktaandeel. Radio 2 behaalt 11%.(Afbeelding: Intomart GfK)

Caz! is gedaald van 1,9 naar 1,6% in de eerste meetperiode waarin het nieuwe format vrijwel volledig is meegenomen. Heeft de verandering een averechts effect, of moet de nieuwe doelgroep het station nog ontdekken? In elk geval duurt het zeker nog een half jaar voordat we échte conclusies kunnen trekken. Dat geldt ook voor de nieuwe programmering van SLAM!FM, die in dezelfde maand begon. Al wint dat station één tiende procent, waarmee het nu op 1,5% staat.

3FM

Tegenover het 0,3-verlies van Radio 1 (in deze meting 7,0%) staat de 0,3-winst van 3FM, dat nu 7,2% noteert. Spraakmakende acties en de herprofilering via onder meer televisiecommercials brengen het station blijkbaar weer goed in the picture. Ook andere pop-rock georiënteerde zenders doen het trouwens goed in deze meting. Zo gaan Radio Veronica en Arrow Classic Rock er beiden op vooruit.

Vertrouwd

Ook deze meting toont aan dat stations die vertrouwd klinken niet persé groeien, maar hun publiek wel vasthouden. Sky Radio is met de bekende soft-pop liedjes ook nu weer stabiel op 9,7% en ook Radio 10 Gold blijft een vaste waarde in het radiolandschap. De trouwe luisteraars zorgen voor een steady 5%. Mogelijk blijft het met uitsterven bedreigde RTL FM hierdoor staan op 3,3%. [ Bekijk alle cijfers ]

Van de redactie:

Per ongeluk stonden vanavond tijdelijk wat verkeerde cijfers op deze site. Dankzij de reactie van een oplettende lezer hebben we ze meteen kunnen aanpassen. Onze excuses – en dank voor het melden.
_______________________________________________________________

Lees ook:Luistercijferwinst voor 538, Veronica, 3FM en Caz!
Lees ook:Radio 2 blijft nog net nummer 1
Lees ook:Radio 2 blijft landelijk nummer 1
Lees ook:Meeste groei voor 538, Sky Radio en Radio Veronica
Lees ook:538 DJ’s tekenen nieuw contract, Lindo Duvall op plek Ruud

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radio 538 is terug op nummer 1

  1. Commercieel = 538

    Toch knap van 538 dat concurrenten als Caz! en Slam hun positie niet aantasten. Ze blijven gewoon op 1.. maar 538 is gewoon ook een goed werkende marketingmachine!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>