Radio 2 blijft landelijk nummer 1

Radioactive.blog.nl | Grafiek [ afbeelding Intomart GfK ]Ze zijn weer bekend, de nieuwe luistercijfers van Intomart GfK. Het Hilversumse onderzoekbureau komt elke maand met resultaten van het Continu Luister Onderzoek, waar vrijwel alle publieke en commerciële radiozenders aan deelnemen. De meting is uitgevoerd over de periode januari en februari 2006 en laat een aantal interessante verschuivingen zien.
Radioactive.blog.nl | Radio 2De regionale omroepen zijn samen goed voor een plus van bijna een volle procent, van 14,0 naar 14,9%. Vooral Radio 2 moet inleveren, maar dat verrast niet. De zender heeft rond de jaarwisseling veel tijdelijke (regionale?) luisteraars vanwege de populaire Top 2000. Ondanks de daling van 12,4 naar 11,0% blijft Radio 2 landelijk de grootste.

Bij Radio 538 (lange tijd marktleider) lijkt de rek er een beetje uit, maar toch is het radioboegbeeld van Talpa licht gestegen naar 10,3% aandeel in de markt. Iets minder goed gaat het met de Sky Radio Group, want al hun zenders zijn deze maand gezakt. Classic FM en Veronica slechts één tiende, maar Sky Radio zelf toch wel één zesde naar 9,4%. Was de opleving na de overgang op De Relaxte Muziekmix van tijdelijke aard?

Radioactive.blog.nl | 3 FM Serious RadioLekker aan het doorstijgen daarentegen is 3FM. Het station herstelt zich steeds beter na het vertrek van Rob Stenders en Ruud de Wild en klimt van 6,7 naar 7,3%. De publiciteit rond de Congo-actie heeft er zeker aan bijgedragen. Ook Q Music is gestaag bezig aan een opmars. Nederland is de 100.7 FM aan het herontdekken, gezien een nieuwe stijging die resulteert in 5,4%.

Radioactive.blog.nl | Bodemloze put ;-) [ foto Greyhoundadoptionofoh.org ]SLAM!FM kan niet snel genoeg met de nieuwe programmering beginnen, want ook in deze meting valt de dancezender verder terug naar 1,2% marktaandeel. Die hele zender lijkt mij een bodemloze put, maar wie weet gaat de aanstaande reshuffle wonderen verrichten. Het station wordt in april opnieuw gelanceerd met een nieuwe programmering en frisse sound. Rond die tijd verandert ook Yorin FM van programmering én van naam. [ Bekijk alle cijfers ]
________________________________________________________________

Lees ook:Nieuwe huisstijl en slogan voor 100%NL
Lees ook:Luistercijfers augustus – september 2010: publiek regionaal daalt, Q-music en Radio 2 stijgen
Lees ook:Radio 538 is terug op nummer 1
Lees ook:Regionalen en Radio 2 winnen, Radio 538 verliest
Lees ook:‘Nieuwe programmering Radio Veronica slaat aan’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>