Radio 2 blijft nog net nummer 1

Radioactive.blog.nl | Intomart GfKMet een marktaandeel van 11,2 procent blijft het publieke Radio 2 nog net de populairste landelijke radiozender. Het verschil met Radio 538 is slechts 0,1 procent, blijkt uit de nieuwe luistercijfers over de periode maart / april 2006 die Intomart GfK zojuist bekend heeft gemaakt. Sinds de Top 2000 in december vorig jaar is de publieke muziek- en servicezender niet meer verslagen door de commerciƫle concurrentie.
Radio 538 komt wel gevaarlijk dichtbij. Het station is in deze meting de grootste stijger, met 0,6 naar 11,1 procent. Tegenover het succes van Radio 2 staat dat andere publieke zenders flink inleveren. Zo zien we bij Radio 1 en 3FM een lichte daling. 3FM, dat in de vorige meting ook al zakte, lijkt aan een duikvlucht begonnen. Deze keer gaat de popzender van 7,1 naar 6,9 procent marktaandeel.

Rek

Is de rek er bij Q Music uit? Na een lange tijd van langzaam doorstijgen, is het station van de Belgische Persgroep gedaaldvan 5,6 naar 5,4. RTL FM blijft stabiel op 3,3 procent, wie weet een mooi startpunt voor 100% NL. Opvallend is verder de winst van Sky Radio, dat steeg van 9,4 naar 9,7. Teruggaan naar het oude soft-pop format is kennelijk onderscheidend.

Caz!

Tot slot nog het verhaal Yorin FM / Caz! – wat ik al verwachtte, is uitgekomen. Een flinke daling, van 2,5 naar 1,9 procent zelfs. Mogelijk hebben de twee weken non-stop het radiostation geen goed gedaan. En de fans van Rob Stenders, Henk Westbroek en de pop-rock muziek zijn natuurlijk vertrokken. Het zal nog wel even duren voordat Caz! een nieuw publiek aantrekt. Radio is slow business.

Op Radioactive.blog.nl kun je binnenkort een artikel lezen waarin we de luistercijfers in een breder perspectief plaatsen.
________________________________________________________________

Lees ook:Luistercijferwinst voor 538, Veronica, 3FM en Caz!
Lees ook:Radio 2 daalt, 3FM stijgt en Q Music groeit
Lees ook:Regionalen en Radio 2 winnen, Radio 538 verliest
Lees ook:Radio 2 daalt hard, Sky Radio nieuwe nummer 2
Lees ook:Sky Radio Group boekt winst, Radio 2 krijgt klap

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radio 2 blijft nog net nummer 1

  1. Kid Kelly

    Valt me op dat SLAM!FM helemaal niet hoger komt in de cijfers, blijft gelijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>