Luistercijferwinst voor 538, Veronica, 3FM en Caz!

Intomart Gfk)
Radio 538 heeft haar marktleiderschap versterkt, blijkt uit de zojuist verschenen nieuwe luistercijfers van onderzoeksbureau Intomart GfK. 538 kreeg er in augustus-september 2006 0,4 procent bij (van 11,3 naar 11,7). Radio 2 blijft gelijk en de stijgende trend bij Q-music staat ook even stil. Opvallend is dat de pop-rock zenders 3FM en Radio Veronica 0,3 en 0,5 procent winnen. Ook Caz! is langzaam op de goede weg en stijgt 0,2 procent. Maar er valt méér op.

De RTL FM-luisteraars zijn blijkbaar tóch nog niet massaal overgestapt op Sky Radio. Die zender verliest in deze meting zelfs een tiende procent (oorzaak is mogelijk de vakantieperiode). Hoe dan ook, de constructie met facilitaire hulp in ruil voor commerciële zendtijd is een slimme zet van Sky. Vooralsnog valt de uittocht van RTL FM-publiek in déze meting nog mee: van 1,7 naar 1,4 procent.

Radio 1

Radio 1 heeft in de zomer vaak profijt van sportevenementen, maar nu levert de nieuws- en sportzender juist marktaandeel in. Van de nieuwe programmering die in september begon, is nog maar een klein deel meegenomen in deze meting. Ook bij Radio 5, voorheen 747 AM, zijn de effecten van de nieuwe opzet nog niet meetbaar. Daar moet op de lange termijn toch wel een half procent winst in zitten.

Intomart Gfk)
Een overzicht van de cijfers over augustus / september 2006

Bron: Intomart GfK
________________________________________________________________

Lees ook:Radio 2 daalt, 3FM stijgt en Q Music groeit
Lees ook:Regionalen stijgen flink, Veronica levert winst weer in
Lees ook:Flinke verschuivingen in marktaandelen radio
Lees ook:Radio 2 blijft nog net nummer 1
Lees ook:SLAM!FM groeit onder tieners, maar daalt in 20-34

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Luistercijferwinst voor 538, Veronica, 3FM en Caz!

  1. Kees

    Ik mis 100%NL in het overzicht. Zijn de luistercijfers daar zó dramatisch slecht dat ze maar zijn opgenomen in “Overige zenders?” Zou me niets verbazen.

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    Ik vroeg mij inderdaad ook al af waarom 100%NL er niet bij staat. Die zender loopt vanaf 1 september mee in het Continu Luister Onderzoek, vertelde Herbert Visser in een interview op deze site.

    Mogelijk dat ze pas vanaf de volgende meting worden vermeld, omdat dan de héle maand september meetelt. Ik zal het even nagaan bij Intomart.

      /   Reply  / 
  3. Utop

    Via radio.nl:

    100%NL is per september 2006 opgenomen in het radiodagboek. De eerste rapportage van 100%NL zal bij de rapportage over september-oktober (openstelling 16 november) plaatsvinden.

    Kijk hier voor een volledig overzicht. Op 16 november worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd.

      /   Reply  / 
  4. Thomas

    Ah, nog een kleine maand wachten, dus. Ben benieuwd naar de cijfers, hoewel je pas over een jaar of zelfs twee jaar échte conclusies kunt trekken. Het is een heel ander format, dat eerst een eigen publiek zal moeten opbouwen.

      /   Reply  / 
  5. Thomas

    Beste allemaal,

    Ik heb het even gecheckt bij Intomart, het klopt inderdaad.

    “100%NL zit sinds september in de dagboeken en kan dus pas in de rapportage september-oktober (oplevering in november) voor het eerst worden gerapporteerd”, aldus researchmanager Camiel Camps van het onderzoeksbureau.

    Groet, Thomas

      /   Reply  / 
  6. EdoP

    @Kees: De vorige meting van 100%NL was nihil, dus de komende (allereerste) meting is sowieso winst voor Herbert en consorten.

    :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>