Meeste groei voor 538, Sky Radio en Radio Veronica

Intomart GfK)Radio 538 versterkt haar marktleiderschap onder landelijke radiostations en de twee hoofdzenders van de Sky Radio Group winnen beiden flink aan marktaandeel. Dat blijkt uit de luistercijfers over september / oktober 2006 van Intomart GfK, die zojuist bekend zijn gemaakt. Verlies is er met name voor Radio 1 en Radio 10 Gold. Een andere zender voor ‘ouder’ publiek, Radio 5, doet het iets beter en 100%NL maakt een bescheiden start.

Dit is de eerste meting voor het station dat de frequenties van RTL FM overnam. 100%NL, dat in een groot deel van Nederland in de ether zit, heeft 0,3 procent marktaandeel als uitgangspunt. De voormalige RTL FM-luisteraars zijn blijkbaar toch onaangenaam verrast dat Marco Borsato ineens wordt afgewisseld door K-Liber. Aan de andere kant moet de doelgroep het station nog ontdekken.

Lange termijn

Ook Caz! heeft zo’n lange termijn strategie, al levert die in 10-plus nu voor het eerst in maanden een lichte dáling op. Conclusies kun je daar niet aan verbinden, want trends zijn alleen over een langere periode goed zichtbaar. Duidelijk is dat RTL FM een stille dood sterft, tenzij de Sky-groep tóch nog iets wil met die zender. Dan is het wel opschieten, want nu verdwijnt deze van steeds meer kabelnetten.

Radio 1 zakt maar liefst een half procent ten opzichte van de vorige meting. Dat zou kunnen komen doordat veel evenementen voorbij zijn en gelegenheidsluisteraars weer terugschakelen naar de muziekzenders, of doordat mensen moeten wennen aan het nieuwe format. Opvallend is ook de daling van Radio 10 Gold. Verliest de zender trouwe luisteraars door het draaien van minder 60′s en meer 90′s-hits?


De marktaandelen bij 10+ in de twee meest recente CLO-metingen

Bron: Intomart GfK
________________________________________________________________

Lees ook:Luistercijferwinst voor 538, Veronica, 3FM en Caz!
Lees ook:Radio 2 daalt hard, Sky Radio nieuwe nummer 2
Lees ook:Regionalen stijgen flink, Veronica levert winst weer in
Lees ook:Lichte verschuivingen in Top 20
Lees ook:Luistercijfers radio feb/mrt: Radio 538 weer nummer 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>