Ruzie tussen HotRadio-stations om frequenties in Gelderland

Luisteraars van HotRadio Hits horen een ander station, namelijk HotRadio, op 88.5 FM in Arnhem en 88.7 FM in Apeldoorn. Reden hiervoor is een ruzie die is ontstaan tussen de verhuurder en de huurder van de frequenties. De vergunninghouder vindt dat Hans Kokkeel, die HotRadio uitzendt, zich niet aan de regels heeft gehouden. Hierdoor zijn twee signalen door elkaar te horen of gewoon helemaal niets.

Frank Otten van Telecom Vision International (TVI), officieel vergunninghouder van de frequenties, verhuurd de frequenties in Gelderland. Op dit moment huurt ook Radio Continu sinds vorig jaar twee frequenties van het bedrijf. Ook Hans Kokkeel van Trend Media Groep B.V. (TMG), eigenaar van HotRadio Hits, heeft frequenties bij het bedrijf gehuurd. Alleen vindt Frank Otten dat Hans Kokkeel zich niet aan de regels heeft gehouden. Hierdoor heeft hij zelf de frequenties in gebruik genomen en is onder de naam ‘HotRadio’, wat voorheen alleen te horen was in de regio Hardenberg, gaan uitzenden.

Hierdoor is zowel HotRadio als HotRadio Hits uit gaan zenden op dezelfde frequenties waardoor luisteraars dus geen van beide zender goed kan horen.

Directeur Frank Otten zegt in de krant de Stentor dat hij Hans Kokkeel meerdere malen heeft gevraagd om te stoppen met ‘illegale dingen’. Dit is alleen niet gebeurd en daardoor loopt het bedrijf risico’s. Otten meldt niet om welke ‘illegale dingen’ het gaat.

Het Agentschap Telecom gaat onderzoek naar de situatie. Er zijn inmiddels al enkele klachten binnengekomen van luisteraars.

Ongetwijfeld dat deze soap dus een vervolg zal krijgen. Mocht je de zenders tóch willen luisteren kun je terecht op de website’s van HotRadio Hits en HotRadio.

Lees ook:Hotradio Hits voorlopig niet terug in Apeldoorn en Arnhem
Lees ook:Slam!FM under investigation
Lees ook:Headlines week 8: Luistercijfers, Ouevrijprijs, en de Zwarte Lijst
Lees ook:Nieuwe veiling van AM-frequenties Quality Radio?
Lees ook:Kritiek op groter bereik voor FunX

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ruzie tussen HotRadio-stations om frequenties in Gelderland

 1. Roelof van Otten

  De vierde alinea begint met:
  Directeur Frank van Otten zegt ( . . .)
  Gelieve het voorvoegsel “van” te verwijderen.
  Dan geeft Google geen valse hits als ik zoek.

  EDIT:
  Bedankt voor het melden, het is nu aangepast, schijnbaar overheen gelezen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>