Harmke Pijpers wint RadioBitches Oeuvre Award 2010

Zojuist heeft de V-Academy bekendgemaakt dat Harmke Pijpers de RadioBitches Oeuvre Award 2010 wint. Hiermee sluit de radiovrouw aan in het rijtje van Tineke de Nooij, Jeanne Kooijmans en Meta de Vries. Pijpers presenteert nu programma’s voor BNR Nieuwsradio, maar heeft in het verleden onder andere het NOS Radio 1 Journaal en VPRO’s Het Gebouw gepresenteerd en werkte ook voor Talpa’s NSE.

Jury

De jury (Tineke de Nooij (voorzitter), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Sieb Kroeske en Pierre Papa) over Pijpers: “Harmke Pijpers was lange tijd dé stem van de VPRO. Met haar enorme staat van dienst heeft ze als programmamaker een flinke stempel gedrukt op het Nederlandse radiolandschap. Harmke beschikt over een van de mooiste stemmen van Nederland. Ze is een unieke persoonlijkheid en een fantastische programmamaker. Op haar eigenzinnige en onnavolgbare manier weet zij als scherp interviewster te imponeren. Kortom: een vrouw met ‘guts’!”

Meer awards

Natuurlijk zijn er nog meer awards te verdelen voor de Nederlandse vrouwen. Kristel van Eijk (Q-Music), Lara Rense (NOS) en Willemijn Veenhoven (BNN) zijn genomineerd voor de RadioBitch Award 2010. Ingrid Perez, Suzanne Streefland en Cielke Sijben zijn genomineerd voor de TalentBitch Award, Tamara Bok, Maria Punch en Trudy Vendrig voor de NewsBitch Award en Jacqueline Bierhorst, Wyke Potjer en Jantien van Tol voor de BackstageBitch Award.

Presentatie

De RadioBitches Awards wordt dit jaar gepresenteerd door Lauren Verster. De Veronica-presentatrice ontvangt aanstaande dinsdag in het Hilversumse Podium de Vorstin onder meer Jim Bakkum, ‘ Lange Frans’ Frederiks, Tygo Gernandt en Sebastiaan Labrie die onthullen welke radiovrouwen dit jaar een RadioBitch Award mee naar huis mogen nemen. Sabrina Starke, Stereo en Ruben Hein zorgen voor muzikaal vuurwerk.

Lees ook:Stemmen voor de RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Anne van Egmond ontvangt RadioBitches Oeuvre Award 2011
Lees ook:Nieuwe klas V-Academy organiseert RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Kristel van Eijk wint hoofdprijs RadioBitches Awards 2010
Lees ook:Welke radiovrouwen zijn de bitches van 2010?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>