Welke radiovrouwen zijn de bitches van 2010?

Zet de datum dinsdag 7 december maar alvast rood omcirkeld in je agenda, want dan organiseren de jonge crossmediale talenten van V-Academy alweer voor de vierde maal de ‘RadioBitches Awards’. Bij deze awards draait het om talentvolle radiovrouwen die het verschil maken in de radiowereld. De radioprijzen worden overhandigd aan zowel vrouwen voor als achter de schermen. Onder meer Claudia de Breij, Annemieke Schollaardt en Evelien de Bruijn vielen in de prijzen tijdens eerdere edities.


De RadioBitches Awards zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: RadioBitch, TalentBitch, BackstageBitch en NewsBitch.

Daarnaast wordt de RadioBitches Oeuvre Award uitgereikt aan een radiovrouw die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt binnen het radiovak. Om niet helemaal voorbij te gaan aan de mannen, wordt de Bitches Bastard Award door de genomineerde RadioBitches toegekend aan hun favoriete radioman.

Nominaties

Begin november nomineert een vakjury per categorie drie vrouwelijke radiotalenten, waarna het publiek op radiobitches.nl de winnaressen bepaalt. Juryvoorzitter is Tineke de Nooij. Zij won in 2007 de RadioBitches Oeuvre Award. Tineke de Nooij: “Ik ben blij dat er meer aandacht aan radiovrouwen wordt geschonken, want ik ben in het verleden te lang alleen geweest”.

RadioBitches

Om radiovrouwen onder de aandacht te brengen werd in 2007 de website RadioBitches.nl gelanceerd; dé website over Nederlandse radiovrouwen. Al snel was de conclusie dat aan deze site ook een echte award-uitreiking zou moeten worden gekoppeld, een jaarlijks terugkerend evenement waarin de radiovrouwen extra in de spotlight worden gezet. Inmiddels heeft de verkiezing een definitieve plaats in het Nederlandse medialandschap veroverd. Op radiobitches.nl word je op de hoogte gehouden over de RadioBitches Awards.

De uitreiking van de Radiobitches Awards 2010 vindt plaats op 7 december in het Hilversumse Poppodium de Vorstin

ZIE OOK:
- Fotoverslag uitreiking Radiobitches Awards 2009

Lees ook:Stemmen voor de RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Anne van Egmond ontvangt RadioBitches Oeuvre Award 2011
Lees ook:Nieuwe klas V-Academy organiseert RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009
Lees ook:Live video-registratie van Radiobitches Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>