Nieuwe klas V-Academy organiseert RadioBitches Awards 2011

Gisteren was de allereerste dag van de nieuwe klas van tien studenten bij de V-Academy. Zij laten de komende tijd hun creativiteit helemaal de vrije loop. Een van de eerste klussen is gelijk een belangrijke: de RadioBitches Awards, dé awardshow voor de beste radiovrouwen van Nederland. De uitreiking zal op 7 december aanstaande zijn, in Studio 21 in Hilversum.

Vorig jaar
De RadioBitches Awards, een initiatief van V-Academy, worden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Afgelopen jaar vielen deze radiovrouwen in de prijzen bij de RadioBitches Awards: Harmke Pijpers (Oeuvre Award), Kristel van Eijk (RadioBitch (DJ/Presentatrice), Jacqueline Bierhorst (BackstageBitch), Tamara Bok (NewsBitch) en Cielke Sijben (TalentBitch). DJ Timur Perlin werd uitgeroepen tot Bitches Bastard.

Jury
Ook dit jaar buigt een deskundige jury zich over de nominaties voor de RadioBitches Awards. De jury bestaat uit voorzitter Tineke de Nooij (zij kreeg de eerste RadioBitches Oeuvre Award in 2007), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Pierre Papa en Sieb Kroeske. De nominaties worden op 1 november aanstaande bekend gemaakt.

Tineke de Nooij: “Het leuke is dat de RadioBitches Awards bekender worden en dat men weet waarover het gaat. De radiowereld is steeds meer een afspiegeling van de maatschappij: vrouwen hebben niet meer alleen ondersteunende functies. Vrouwen zijn belangrijk voor radio! Ik denk dat we dit jaar weer veel keus hebben voor de nominaties want er zijn gelukkig steeds meer radiovrouwen!”

V-Academy
Zoals gezegd, gisteren begon de nieuwe klas van V-Academy die de RadioBitches Awards 2011 gaat organiseren. De klas bestaat uit de volgende 10 studenten: Erik van Heijningen, Esther Ris, Fons Hendriks, Joep Heinis, Lisa Bom, Merel Peeters, Selma van Foeken, Serina Leijting, Wies van Diepenbeek en Joris Lam.

Lees ook:Stemmen voor de RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Welke radiovrouwen zijn de bitches van 2010?
Lees ook:Jury Radiobitches Awards 2010 bekend
Lees ook:Harmke Pijpers wint RadioBitches Oeuvre Award 2010
Lees ook:Anne van Egmond ontvangt RadioBitches Oeuvre Award 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>