Anne van Egmond ontvangt RadioBitches Oeuvre Award 2011

Anne van Egmond ontvangt de RadioBitches Oeuvre Award 2011. Van Egmond krijgt de prijs omdat ze “één van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft”, aldus de jury van de RadioBitches Awards. De jury heeft unaniem de radiopresentatrice van RTV Noord-Holland gekozen. Anne van Egmond: “In 46 jaar tijd radio maken, mocht ik in 1988 de ‘Oog pen en Oor’-prijs ontvangen en dan nu de RadioBitches Oeuvre Award: het is me een eer!” Voorgaande jaren hebben Tineke de Nooij (2007), Jeanne Kooijmans (2008), Meta de Vries (2009) en Harmke Pijpers (2010) de RadioBitches Oeuvre Award ontvangen.

Anne ontvangt de RadioBitches Oeuvre Award tijdens de RadioBitches Awards uit handen van juryvoorzitter Tineke de Nooij. De awardshow, met optredens van onder meer Ellen ten Damme, Glennis Grace en Sarina wordt op 7 december gehouden in Studio 21 te Hilversum.

Biografie
Anne van Egmond begon haar radiocarrière in de jaren ’60 als lid van AVRO’s jeugdomroep Minjon. Daarna maakte zij jarenlang voor de KRO en AVRO radioprogramma’s. Naast haar radiowerk presenteerde zij ook op televisie allerlei spelletjes. Daarnaast presenteerde Anne ook een paar programma’s voor Teleac, waaronder ‘Wie schrijft die blijft’ (samen met Robert ten Brink). Sinds 1998 is Anne met het radioprogramma ‘Egmond Binnen’ op RTV Noord-Holland te horen. Naast dit succesvolle programma presenteert Van Egmond op zaterdag ‘Anne’.

Stemmen
Tot en met 30 november kan iedereen via de website www.radiobitches.nl zijn of haar stem uitbrengen op de genomineerde radiovrouwen in de volgende categorieën: RadioBitch 2011, BackstageBitch 2011, NewsBitch 2011 en TalentBitch 2011. Per categorie wint de genomineerde met de meeste stemmen de desbetreffende award.

Lees ook:Stemmen voor de RadioBitches Awards 2011
Lees ook:Welke radiovrouwen zijn de bitches van 2010?
Lees ook:Eerste bitch al op de hoogte van prijs
Lees ook:Vanavond uitreiking Radiobitches Awards 2009
Lees ook:Jury Radiobitches Awards 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>