Twee jaar cel voor oud-dj Romeo A.

Voormalig Avro-dj Romeo Altenberg moet twee jaar de gevangenis in. De rechtbank in Utrecht veroordeelde A. donderdag wegens ontucht met vier jonge jongens, de rechter acht bewezen dat A. de afgelopen jaren op grote schaal seks heeft gehad met jongens die jonger waren dan zestien.

Romeo Altenberg gaf zich op internet uit voor een man van dertig en lokte via chatsites jonge jongens naar zijn woning. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de man jongens heeft gedwongen tot seks. De oud-dj werd daarom vrijgesproken van vier verkrachtingen.

De verklaringen van Altenberg dat hij niet wist dat de jongens te jong waren, noemde de rechtbank niet geloofwaardig. Deskundigen achtten de veroordeelde wel verminderd toerekeningsvatbaar. Naast de gevangenisstraf van twee jaar heeft Altenberg ook tbs opgelegd gekregen.

Tien jaar geleden werd Romeo Altenberg ook al veroordeeld tot een celstraf voor het misbruik van een 19-jarige man. Die zaak leidde nog tot verwarring in de radiowereld doordat de verdachte aangeduid werd met de initialen 'R. A.'. Dat had ook Robin Albers kunnen zijn geweest, ook een voormalige Avro-dj.

Zie ook:
- Voormalig Avro-dj blijkt pedofiel
- Voormalig Avro-jock hangt TBS boven het hoofd
- Pedofiele oud-dj hoort 30 maanden cel eisen

Lees ook:Voormalig Avro-jock hangt TBS boven het hoofd
Lees ook:Pedofiele oud-dj hoort 30 maanden cel eisen
Lees ook:Voormalig Avro-dj blijkt pedofiel
Lees ook:Overzicht maart 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:Franse radio: twee ton boete om vraag over orale seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>