Voormalig Avro-dj blijkt pedofiel

De mannen zonder gezicht. De radio-dj's ken je van stem en verder was er van de mannetjes van de radio weinig bekend. De laatste tijd zijn sommige jocks vaak op televisie te zien (Giel Beelen), maar wat ze privé doen weet je -gelukkig- niet precies (ja, Giel Beelen: vaak en veel te hard rijden). Voormalig Avro-dj Romeo Altenberg deed verkeerde dingen in zijn vrije tijd en daarvoor is hij voorlopige hechtenis genomen.

Update (06/06/2008): Romeo A. hangt TBS boven het hoofd 

Update (30/10/2008): Pedofiele oud-dj hoort 30 maanden cel eisen

Update (14/11/2008): Twee jaar cel voor oud-dj Romeo A.

Altenberg kwam dinsdag in Utrecht voor tijdens een pro-formazitting vanwege een misbruikzaak. Romeo Altenberg zou namelijk meerdere minderjarigen misbruikt hebben, waaronder een jongen die aan zijn zorg was toevertrouwd.

Romeo Altenberg had in de jaren tachtig van de vorige eeuw onder zijn eigen naam een radioprogramma bij de Avro. Het is overigens niet de eerste keer dat de dj terechtstaat. Tien jaar geleden werd hij al veroordeeld tot een celstraf voor het misbruik van een 19-jarige man. Die zaak leidde nog tot verwarring in de radiowereld doordat de verdachte aangeduid werd met de initialen "R. A.". Dat had ook Robin Albers kunnen zijn geweest, ook een voormalige Avro-dj.

Volgens justitie zette Romeo Altenberg zijn slachtoffers onder druk om niet te getuigen. Hij zou de misbruikte jongens geselecteerd hebben tijdens zijn drive-inshows of tijdens chatsessies.

Lees ook:Pedofiele oud-dj hoort 30 maanden cel eisen
Lees ook:Voormalig Avro-jock hangt TBS boven het hoofd
Lees ook:Twee jaar cel voor oud-dj Romeo A.
Lees ook:Overzicht maart 2008: Meest gelezen berichten
Lees ook:TV-kijktip woensdagavond: Factor Giel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Voormalig Avro-dj blijkt pedofiel

 1. Radioguy

  Jammer dat deze site tegenwoordig ook al aandacht besteedt aan figuren als Joran en de hele mediahype eromheen, maar ook aan wat dj’s in hun vrije tijd doen. Ik zou graag lezen over achtergronden over radio en interessante interviews zoals vroeger op deze site, dat mis ik echt. Nu kun je net zo goed naar Radio.nl, Radiofreak enz. gaan. Zou tof zijn als die toegevoegde waarde weer terug komt.

    /   Reply  / 
 2. Radioguy

  En ‘Giel Beelen poept en plast op straat’… come on, what the f**k heeft het nou écht met radio te maken? Sorry, dit moest ik ff toevoegen als illustratie van wat ik met m’n verhaal hierboven bedoel.

  Verder een leuke site, maar moest dit ff kwijt als radiomaker zijnde :-) .

    /   Reply  / 
 3. Jorn

  @Radioguy: Blijkbaar interesseert het de mensen wel wat dj’s in hun privéleven doen. Jij zoekt zelf ook naar informatie over “avro-dj romeo altenberg” en komt terecht op deze site.

  Als je een vaste bezoeker bent van Radioactive weet je ook dat er hier regelmatig andere zaken dan radio-acties of verhalen uit het privéleven van dj’s te lezen zijn. En je moet weten, verslagen en interviews voorbereiden, uitvoeren en verwerken kost veel tijd. Dus dat doe je niet zomaar tussendoor. En ik wil het wel goed doen!

  Maarrr… er komt wat moois aan! Eind dit jaar en begin 2009. Dan krijg je van mij een reden om niet meer naar DATZO.nl en DATZO.nl te surfen ;)

    /   Reply  / 
 4. Frankly

  alleen die naam was al verdacht ;-) ))wat een zieke loser

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>