Franse radio: twee ton boete om vraag over orale seks

Soms klagen we nog wel eens over de ‘brave’ radio in Nederland. En dat alles zo netjes en beschaafd is. Het Franse radiostation Skyrock is minder braaf, maar moet dat wel met een boete van €200.000 bekopen.

Een discussieprogramma op het radiostation ging over orale seks. Het beantwoorden van een vraag van een luisteraar over dit onderwerp wordt een duur grapje. De vraag werd om 21.10 uur gesteld en dat mag niet in Frankrijk: vunzigheid moet je bewaren tot na 22.30 uur, omdat “het onderwerp jonge luisteraars had kunnen choqueren.”

De uitzending vond trouwens in 2007 plaats. Toen al legde de Franse radiotoezichthouder CSA twee ton boete op. Na diverse protesten moet het station nu toch gaan betalen.

Lees ook:Classic FM viert quatorze juillet met Franse dag
Lees ook:Quatorze Juillet gaat Classic FM op z’n Frans
Lees ook:Piraten in Mandersveen krijgen hoge boete van AT
Lees ook:Omroep vecht boete Radio 2 aan
Lees ook:Nostalgie op de Belgische radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>