Nokia lanceert de Music Store in Nederland

Op Radioactive hebben we het vaker gehad over muziek en radio luisteren via de mobiele telefoon. FM-radio luisteren blijft lastig met de headsetjes die als antenne dienen en het ontvangst laat nog vaak te wensen over. Eind 2007 berichtte Radioactive al over Nokia Internet Radio en nu heeft de mobieltjes-maker maandag een nieuwe dienst in Nederland gelanceerd: de Nokia Music Store. Miljoenen nummers online en op je mobiel.

De dienst werd in de zomer van 2007 al aangekondigd en kan gezien worden als een aanval op de iTunes Music Store van Apple. De Nokia Music Store ging eind vorig jaar al van start in een aantal Europese landen en nu volgt Nederland.

De Nokia Music Store bevat meer dan 2,5 miljoen nummers van bekende artiesten, onafhankelijke labels en Nederlandse artiesten. De tracks kunnen worden geselecteerd en gekocht met een mobiele telefoon of direct naar de computer worden gedownload. Nokia probeert zich te onderscheiden door naast de bestaande database met muziek ook continu nieuwe content in de muziekwinkel op te nemen. Daarbij ligt de nadruk op lokale artiesten; Nokia wil meer tracks van zowel gevestigde als opkomende Nederlandse groepen en artiesten aanbieden dan andere online muziekaanbieders Nederland.

Muziek in de Nokia Music Store kost €1,00 per los nummer en €10,00 voor complete albums. De tracks kunnen aangeschaft worden met een compatibel Nokia-toestel (zoals de Nokia N81, N82 en N95), maar ook met een gewone PC. Wanneer je een maandabonnement hebt, kun je via de computer alle gewenste nummers ook onbeperkt streamen.

Je muziekcollectie op de computer kan met behulp van bijvoorbeeld Windows Media Player worden gesynchroniseerd met je mobiele telefoon. Met je eigen muziek op je telefoon heb je bijna geen radio meer nodig op mobiel. Helemaal gezien de kwaliteit van de muziek, want daar is met de grote geheugenkaarten tegenwoordig alle ruimte voor op mobiele telefoons.

Ter promotie van de Nokia Music Store geeft Radioactive 10 vouchers weg ter waarde van 10 credits die gebruikt kunnen worden om via de Nokia Music Store tracks te downloaden. Om in aanmerking te komen voor zo'n voucher, moet je antwoord geven op de volgende vraag:

Hoeveel muzieknummers bevat de Nokia Music Store ongeveer?

Het antwoord kun je mailen naar [email protected] en onder de goede inzenders worden tien vouchers verloot! Meedoen kan tot en met vrijdag 25 april 2008, winnaars krijgen bericht via de e-mail.

Zie ook:
- Radio via je mobiel zonder hoofdtelefoon
- Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls

Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Digitale radio komt naar de mobiele telefoon
Lees ook:Radio 1 gaat mobiel
Lees ook:Nieuwe iPhone App voor zenders Kink FM
Lees ook:Radioactive nu ook via mobiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>