Digitale radio komt naar de mobiele telefoon

De organisatie Commercial Radio Australia (CRA) lanceert volgend jaar een commerciële test met digitale radio via de mobiele telefoon.

Digitale radio zal pas in 2009 gelanceerd worden in Australië en het mooie ervan is dat naast het normale geluid ook nog extra's meegezonden kunnen worden.

Radiostations kunnen bij digitale radio ook gegevens over artiesten en over de playlist meesturen. Aanvullende informatie als nieuws, weer en verkeer kunnen ook naar de mobiele telefoon gestuurd worden. Het is zelfs mogelijk om complete afbeeldingen mee te sturen.

Tegenwoordig hebben de meeste mensen óf iPod-oordoppen in, of een Blue Tooth headset of een setje Nokia-oordopjes (die bij mij altijd binnen één week stuk gaan) in. Digitale radio via de mobiele telefoon is dus natuurlijk een logische stap als je kijkt naar de populariteit van radio (of muziek) luisteren via de mobiel.

Volgens het Australische bedrijf gaat digitale radio voor consumenten een onweerstaanbare reden worden om te kiezen voor een bepaald type mobiele telefoon. Want, zo beargumenteert de directrice van CRA, digitale radio brengt interessante nieuwe 'content' voor de consument. En daar vallen we toch allemaal voor.

Zie ook:
- Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!

Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Erik de Zwart stapt in Mobiele TV
Lees ook:Radio 1 gaat mobiel
Lees ook:Tunin.FM genomineerd voor SpinAward

1 Reacties // Reageer

One thought on “Digitale radio komt naar de mobiele telefoon

  1. Erwin

    Mooie techniek alleen duurt dit nog een beetje te lang. Tot die tijd moeten we het met UMTS en Wimax doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>